AcasăPoveşti din ClujAmintiri din Cluj

Amintiri din Cluj

Mai Multe

O poveste cu bunătăţi dobrogene, cai, disc de ambreiaj şi cununie

Ciudat cum face mintea noastră uneori conexiuni cu întâmplări de demult. În 02.09. 2022, Alexandru, fiul meu cel mare a avut cununia civilă. În...

Informatorii sectoristului traşi la răspundere

Oamenii ar trebui să știe și să înțeleagă că nu ești turnător dacă știi și spui ce știi despre cei care încalcă legea, indiferent de domeniul în care o fac. Și vă dau un singur exemplu, oare străzile nu ar fi mult mai sigure dacă cei care știu și cunosc persoane care conduc sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau fără permis ar spune despre asta polițiștilor? Este mai comod să comentezi decât să faci ceva concret.

Te iau ţiganii sau nenea poliţistul…

În loc să înțeleagă că țiganii sunt o etnie, o minoritate, îi transformăm în bau-bau. În loc să învețe că polițiștii sunt oamenii la care pot apela când sunt în pericol, când sunt amenințați sau se pierd, îi învățăm că polițiștii bagă copiii la beci, eventual chiar în beciul cu șobolani. În loc să-i învățăm că medicii tratează și vindecă oameni, îi învățăm că medicii fac injecții care dor, nu-i așa, copiilor care nu mănâncă tot sau nu sunt cuminți.