Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • Noile tendințe: deserturile sărate

Noile tendințe: deserturile sărate

19 feb. 2019 Leave a Comment 2541

Artele culinare, la fel ca celelalte forme de artă, sunt într-o continuă schimbare. Mâncarea trece rapid prin transformări în care profilul aromelor sau ingredientele folosite pot atrage atenția, mai mult decât preparatul în sine. În prezent, au fost realizate mai multe studii care au ajuns la concluzia că nu doar în restaurante, dar și acasă, tot mai multe deserturi tind să aibă influențe din domeniul creațiilor culinare sărate.

Acest trend începe să ia amploare, fiind unul dintre cele mai populare din domeniul gastronomiei. Tot mai multe produse se dezvoltă datorită informației nelimitate asupra căreia avem acces, iar acest lucru a amplificat evoluția tendinței. Acum, putem găsi într-un desert și roșii confiate, jambon, brânză sărată sau chiar ciuperci.

Lista cu câteva dintre noile „ingrediente – vedetă”:

  1. Ierburile aromatice

Sunt foarte des utilizate în bucătărie, iar acum, și mai des în deserturi. Ingredientul potrivit poate să transforme un preparat banal într-unul excepțional. Patiserii și cofetarii știu asta și nu le este frică să folosească în preparatele lor ierburile aromatice care sunt de folos și colegilor bucătari. De exemplu busuiocul, de cele mai multe ori se asociază cu roșiile, dar la fel de bine se combină și cu căpșunile sau zmeura. Un desert care conține aceste ingrediente, cu siguranță se va face remarcat.

  1. Granulele mari de sare

Unde folosiți zahăr, puteți să folosiți cu încredere și sarea, dar granule mari… trebuie să fie ușor de remarcat. Spre exemplu, putem să o folosim în preparate care conțin ciocolată neagră, caramel, migdale sau fistic. Pur și simplu sunt evidențiate și echilibrate toate gusturile din desert. Mai mult decât atât, poate fi chiar și decorul mult căutat.

  1. Condimentele

Turmeric sau chili sunt două condimente utilizate tot mai des în aromatizarea deserturilor. Fie că este vorba de un blat pentru tort, creme sau chiar înghețată, cu siguranță preparatul va fi privit în final cu alți ochi.

Sunt multe posibilități pentru a crea deserturi speciale care se fac remarcate prin ingredientele folosite. Cel mai simplu mod este de a analiza materia primă folosită din prăjiturile clasice. Spre exemplu, în carrot cake pe lângă morcovii din blat se folosește și scorțișoară pentru aroma sa inconfundabilă. Dar ce se întâmplă dacă înlocuim acest condiment cu altceva? Nimic rău, vom crea un desert special. La fel de bine se poate adăuga puțină brânză sărată în clasicele fursecuri, transformând astfel complet percepția asupra lor.

Chiar dacă la început pare greu, de reținut este că fiecare desert poate fi reinterpretat după propriul gust. Nu trebuie să excludem ingredientele mai puțin folosite în rândul preparatelor dulci. Fie că sunt legume, ierburi aromatice sau condimente, cu siguranță în final vor face diferența.

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)
  • Vinul și dieta - 18 ian. 2021
  • Povestea ciocolatei în anul 2020 - 3 ian. 2021
  • Alimentele care ne fac mai fericiți - 20 dec. 2020
Alexandru Szabo
2019-02-19
Tags:
deserturi sarate noile tendinte retete dulci
19 feb. 2019 Leave a Comment 2542
More
← PreviousUn altfel de târg pentru mirese. Sell your dress-rochii „cu experienţă”
Next →De la Bach la muzica de film sau despre o nouă idee inedită adusă la Cluj

Related Articles

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cluj Web Story

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

Etichete

Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran Ancuţa Lăcrămioara Chiş Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi clujul vechi si nou concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec festival film fotografie Gerovital Gyorgydeak Patricia luminița cuna Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca Opera Naţională Română din Cluj-Napoca povesti clujul vechi povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povesti dulci povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO