Poveşti de binePoveşti cu mâncarePovestea noilor deserturi Iris Delice

Povestea noilor deserturi Iris Delice

Iată-ne ajunși în fața unui nou meniu conceptual. Un meniu în care aducem în prim-plan perspectivele… prin deserturi, prin asocieri de gusturi, arome și texturi.

În cazul lor, perspectivele sunt raportate la toate simțurile pe care le avem: cel vizual, olfactiv, gustativ, tactil și chiar și auditiv. Ne dorim să impresionam printr-o experiență senzorială completă și să lăsăm puțin deoparte obiceiul de a cumpăra doar cu ochii. E mai mult decât atât. Cu toate acestea, fără a neglija estetica deserturilor, credem că vizual un produs ar trebui să transmită cat mai natural conținutul acestuia, lucru reflectându-se în conceptul lor.

Minimalismul e începutul multor perspective. Spre exemplu, privit de sus, crema din interiorul desertului are forma unui cerc, însă în secțiune verticală aceasta devine un dreptunghi. Aromele naturale provenite din ingredientele folosite se deschid și se lasă descoperite în timp ce desertul este savurat și plimbat prin cavitatea bucală. Tot aici, prin masticație simțul tactil ne face să recunoaștem diferitele texturi pornind de la cele cremoase, aerate, până la cele crocante. Și nu în ultimul rând, cu puțină concentrare, credem că e posibil chiar să și auzim desertul.

Am lucrat la acest meniu foarte mult timp. Am făcut, apoi refăcut, iar apoi din nou refăcut rețetele până am ajuns să fim pe deplin mulțumiți de produse. E rezultatul muncii tuturor colegilor din laborator pornind de la premisa că esența e probabil cea mai importantă caracteristică. Aproximativ un an a durat să concepem cele cinci piese din meniul Perspective, timp în care a fost nevoie să împletim toată imaginația noastră cu cunoștințele tehnice de specialitate.

Astfel, am reușit să creăm cinci deserturi, și respectiv varianta lor de torturi, și ne-ar plăcea ca fiecare dintre noi să se regăsească în cel puțin una din ele. Poate că ne aduce aminte de unele gusturi sau prăjituri din copilărie, poate că ne face să ne simțim confortabili într-un moment în care căutăm o mică plăcere dulce sau poate pur și simplu ne trezește amintiri frumoase.

Fructe roșii în fistic, Grapefruit în vanilie, Caramel în cocos, Mango în alune de pădure și Stracciatella în ciocolată.

Există artă fără privitor? Fără simțuri? Fără interpretare? Acestea au fost primele întrebări pe care ni le-am pus în momentul în care am început să lucrăm la meniul din prezent. Am folosit culoarea naturală, nefiltrată și nealterată, a ingredientelor. Le-am păstrat în forma lor pură și ne-am jucat cu unghiurile. Cu culorile vibrante. În final am reușit să dăm naștere unui manifest gustativ.

Toate cele cinci deserturi sau torturi din noul meniul Perspective pot fi savurate și descoperite  în ambele locații Iris Delice: Gallery și Atelier sau pe www.irisdelice.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai Multe

More article