Poveşti de călătoriePoveşti în imaginiPinguinii de pe pârtia de schi din deşert

Pinguinii de pe pârtia de schi din deşert

Lulu se plimba mândru pe marginea semicercului clădit din bulgări de zăpadă. Era rândul lui să aleagă musafirul norocos. Micii vizitatori ai parcului de zăpadă, cei 14 copii, aveau inima cât un purice de emoţie pentru că, unul dintre ei urma să atingă pentru prima oară un pinguin.

Lulu locuieşte în Dubai împreună cu alţi 13 pinguini şi trebuie să aştepte până îi vine şi lui rândul să fie în centrul atenţiei. El ştie că este un pinguin talentat. Nici nu se poate altfel pentru că doar a fost ales să facă parte din grupul pinguinilor actori de la Mall of Emirates din Dubai.

Nici nu îşi mai aminteşte cum a ajuns în deşert şi, în realitate, nici nu ştie ce este acela deşert. Casa lui este aici, în mall, la minus 4 grade, iar acum este momentul lui, mult aşteptat. El trebuie să aleagă copilul norocos, cel care îl va mângâia timp de 5 minute, îl va îmbrăţişa şi îl va pupa.

Deschis în noiembrie 2005, resortul de schi din Dubai situat în interiorul Mall of Emirates, este replica unui munte înalt de 85 de metri pe care sunt amenajate 5 pârtii de schi de dificultăţi diferite.

La baza muntelui, pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi se află un Snow Park, o zonă de joacă cu tobogane, tuneluri din zăpadă artificială, o peşteră de gheaţă şi circuit de tubing. În interiorul parcului sunt găzduiţi 14 piguini care, de mai multe ori pe zi, au programate întâlniri cu vizitatorii.

 

Dubaiul este în deşert, cu toţii ştim asta, însă investiţiile financiare l-au transformat într-un oraş plin de recorduri (cea mai înaltă clădire din lume, singura pârtie de schi amenajată în mall, una dintre cele 8 minuni ale lumii moderne, unul dintre cele mai mari centre comerciale etc.)

Vizitatorii parcului care îşi doresc întâlnirea cu pinguinii, după ce plătesc o taxă pot sta alături de animăluţe o oră şi 15 minute. În acest timp au parte de o ciocolată caldă cadou şi o fotografie cu experienţa unică…întâlnirea cu pinguinul.

Lulu şi-a ales tovarăşul de joacă. Îl văd de la geamul din mall. Este un băiat măricel cu geacă de culoare albastră şi căciulă gri cu cozoroc. Fericit, puiul de om l-a luat în braţe. Lulu pare că zâmbeşte. Sunt departe de ei, dar pot să folosesc zoom-ul aparatului de fotografiat.

Da, sunt sigură că zâmbeşte. Este un pinguin fericit. Lulu va deveni una dintre cele mai frumoase amintiri din viaţa băiatului cu geaca albastră şi, curând, îi va veni din nou rândul la joaca de-a vedeta.

 

Mai Multe

More article