Un om cu milioane de talente, cu multă îndemânare și cu inspiraţie, poate face minuni. Adună scorburi de copaci, buturugi părăsite, crengi uscate, fiare aruncate de alţii, orice îi apare „nu întâmplător” în cale și le însufleţeste. O face din pasiune, ca hobby și cu multă dragoste.
Să începem așadar, pas cu pas, povestea lucrării „The Sea”, în cuvintele autorului și fotografiile surprinse în timpul desăvârșirii „creaţiei”.
Decât să putrezească în pădure mai bine am adus-o acasă și o transform într-un coral plin de dihănii.
Cu Nemo, butterfly fish, murene, anemone, scorburi și alte trăznăi.
Deocamdată e curățată, găurită și cred că a apărut și o scoică deja.
Astăzi doar o tură de 5 pești. Ceva mahon și bucăți de furnir de palisandru pentru înotătoare și trupa de butterfly fish e aproape gata (fără detalii și lac). Urmează o groază de alte dihănii până reciful va fi populat complet.
Apoi trei ciclide de apă sărată din lemn de nuc american cu înotătoare din furnir de mango, câteva crustacee încastrate din lemn de măr și o „tufă” de anemone din lăstari de salcie creață.
Ciclidele nu vor rămâne în anemone pentru că ăla e locul lu’ Nemo. Le-am dat doar o probă până pregătesc lemnul de cireș să-l fac și pe hăbăucul ăla.
Gata peștii. Fibră pătată de fag pentru arlechin și cireș pentru fluture. Aripioare din furnir de nuc, mango și palisandru.
Mai am de făcut un crab, o caracatiță și bineînțeles murena pentru una dintre scorburi.
Și dacă n-ar fi ros câinele anemonele aș mai fi avut de făcut numai o tufă, așa, încă una jumate.
Animalele marine mai și mor. Asta este.
Pe pretenul nostru de azi cred că l-a „dezmățat” o caracatiță ce urmează să-și ia și ea locul într-una din scorburile recifului.
Pentru crab am găsit în pădure o lupă de fag pe care am secționat-o în mai multe rânduri și care a rezolvat structura, picioarele și cleștii dihaniei.
Carapacea e o buturugă de vie de la muma din grădină. Știam eu c-a fi bună la ceva într-o zi.
Și un pic de murenă…
Pentru că este maestra deghizărilor nici eu n-am vrut s-o fac foarte evidentă.
Ultima locatară în recif – caracatița.
De mâine urmează greul la finisaje și bineînțeles partea cea mai interesantă – instalarea noilor locatari, fiecare la scara lui.
I want to introduce you”the sea”by Liviu Munteanu
Dacă v-a plăcut, intraţi aici să vedeţi mai multe lucrări ale aceluiași autor. Oricum, acesta este doar primul episod din serialul „cumva pictura și sculptura”……va urma…