Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariȘtiința sex-appeal-ului masculin

Știința sex-appeal-ului masculin

Se spuse că frumusețea se află în ochi celui care privește, însă multe investigații ne arată că ideea de a ne simți atrași de cineva se bazează în factori măsurabili.

Unei femei îi sunt suficiente trei minute pentru a decide dacă un bărbat o interesează pentru o relație, fie ea și trecătoare. Pe ce se bazează? Studiile arată că ascuțimea feței bărbatului fac ca această decizie să fie luată într-un timp atât de scurt.

O echipă de la Universitatea din Singapore, în frunte cu psihologa Katherine Valentine, după mai multe analize realizate în timpul unor întâlniri rapide, au ajuns la conlcuzia că indicele care măsoară lungimea și lățimea chipului unui bărbat este determinant în alegerea partenerului.

Mai exact, cu cât acesta este mai mare, cu atât personajul masculin este perceput ca fiind atractiv din punct de vedere sexual.

Lățimea feței face ca un individ să fie perceput ca mult mai sigur pe sine, mai de succes, mai agresiv și cu o capacitate mare de a supraviețui unei lupte corp la corp, susține cercetătoarea Katherine Valentine. Dacă acest chip amplu se bazează pe o mandibulă proeminentă, niște pomeți marcați și o barbă impunătoare, efectul acestuia este unul răvășitor.

Toate aceste lucruri arată că are o bază hormonală solidă, și cu asta întorcându-ne la relația dintre atracție și nivelurile ridicate de testosteron, hormonul masculin prin excelență. Spus într-un alt mod, o asemenea față lansează un mesaj clar și inconștient: Sunt fertil!

Dacă aceste argumente nu au fost suficiente, rezultă că aceste atribute faciale sunt indicatoarele unui sistem imunitar foarte bun, bazat în concentrații mari de cortizol, hormonul stresului.

Acești bărbați sunt cei mai buni candidați pentru a procrea, prin aspectul sănătos și prin faptului că descendenții acestora vor fi puternici, iar acest lucru atrage indiscutabil personajele de sex feminin.

Continuând cu numerele, capacitatea de seducție a unei femei se poate afla măsurând distanța dintre ochii ei și dintre aceștia și gură.

După patru experimente diferite, cercetătorii de la Universitatea din California și Toronto spun că percepția atracției faciale este rezultatul unui proces cognitiv inconștient, care este rezultatul analizării fețelor în primele minute de conversație, iar toate aceste măsurători și calcule sunt făcute de către creierul nostru fără ca noi să fim conștienți de ele.

De aceea persoanele care nu se află în dimensiunile recomandate de creierul nostru, ne par urâte și neatrăgătoare.

Mai Multe

More article