Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariCum se schimbă iubirea odată cu aplicațiile de întâlniri

Cum se schimbă iubirea odată cu aplicațiile de întâlniri

În mai puțin de 20 de ani, internetul a dezvoltat modul oamenilor de a interacționa: aproape 200 de milioane de oameni au încredere deplină în algoritmul setat de Tinder sau alte aplicații de acest gen, atunci când vine vorba despre întâlnirile lor romantice.

Sunt create oare pentru simple relații sexuale sau pentru a-ți găsi sufletul pereche? În timp ce aplicațiile pentru întâlniri de pe smartphone revoluționează viața sentimentală, specialiștii anticipează finalul erei romantice.

Dacă ne plângem că utilizarea ecranelor ne ține departe de viața reală, mai avem încă un factor în plus de îngrijorare: tinderitizarea. Utilizarea la nivel mondial a Tinderului a ajuns la cote maxime, inegalabile am putea spune, mai ales în Statele Unite ale Americii, datorită simplității cu care se utilizează. În telefonul tău ai posibilitatea de a refuza sau de a accepta sute de oameni, în funcție de poza de profil utilizată.

Niciodată perfecțiunea nu a fost atât de importantă ca acum, în era digitală. Cunoștințele în materie de programe de editare sunt la îndemâna fiecărui om care ține la imaginea sa pe conturile de socializare, însă realitatea este diferită, iar odată așezat la masă, programele nu te mai ajută. Dar despre acest lucru vom discuta puțin mai târziu. Să revenim la Tinder și la cât de simplu este să îți creezi un cont.

Pasul 1. Constă în descărcarea aplicației și conectarea ei la contul tău de Facebook.

Pasul 2. Selecționezi 6 fotografii.

Pasul 3. Alegi genul care te interesează, marja de vârstă, distanța ( între 2 și 160 de kilometri) – pentru a găsi pe cineva aproape de orașul tău.

Pasul 4. Atunci când apare „catalogul” candidaților este suficient să îi plasezi în stânga ca aceștia să nu mai apară niciodată la sugestiile pentru tine. Cât despre cei favoriți, aceștia vin plasați în dreapta ecranului.

Pasul 5. Abia atunci când preferințele sunt comune, adică fiecare candidat este în lista celuilalt la categoria favorit, se poate iniția o conversație.

Creatorii Tinder ( Sean Rad și Justin Mateen) sunt de părere că toată lumea are dorința de a cunoaște noi noameni, lucru care în trecut se limita la întâlnirile fizice. Aceștia consideră că au venit în ajutorul acestui proces și l-au făcut mult mai eficient. Dacă părerea creatorilor este că aplicația lor a venit în realul ajutor al utilizatorilor, specialiștii sunt de părere că aceste aplicații, în majoritatea țărilor europene, au scopul de a găsi, fără prea mult efort, persoane pentru o noapte și atât.

Ca specie, ne place să vânăm, de aceea urmărim să avem mereu noi experiențe, un proces entuziasmant care ne generează plăcere. Riscul este ca utilizatorii să devină dependenți de validarea celorlalți dar și hrănirea continuă a egoului prin simpla glisare în dreapta sau în stânga a unui potențial partener / parteneră. Aprecierea sau opusul acesteia pot genera stări intense (de fericire maximă, exaltare, sau tristețe și chiar de depresie).

Celebrul psiholog, Randi Gunther, este convisă că oamenii nu trebuie să se înșele. Atât bărbații cât și femeile așteaptă încă acea persoană specială cu care să aibă o conexiune profundă de lungă durată. Tocmai de aceea, nu trebuie să te amăgești inutil cu persoanele care conversează cu alte câteva persoane în același timp. Tinder poate să îți creeze senzația de dependență atât de acută precum alcoolul, drogurile sau jocurile de noroc, deoarece alimentează dopamina (hormonul plăcerii) din creier.

Anumiți specialiști au vehiculat finalul romantismului, motivul fiind ritmul agitat al vieții cotidiene.
Pe de altă parte, apărătorii acestor tipuri de aplicații consideră că de fapt ele sunt salvarea. Tinder minimalizează eforturile și permite o mai facilă apropiere de oamenii din jurul nostru, mai exact în 10 minute. De asemenea facilitează întâlnirile pe care oamenii le ratează din timiditate sau din neatenție.
Cât despre surprize, acestea pot apărea în orice mediu online.

 

Mai Multe

More article