Pe ritmul sufletului

Mano & Gregor dincolo de standarde orchestrale

Adesea, auzim o piesă, iar aceasta ne rămâne întipărită pe foaia sufletului, revenindu-ne în minte de-a lungul întregii zile…Așa s-a întâmplat cu piesa lui Mano & Gregor One of us, zilele trecute după lansarea ei, în data de 7 aprilie 2024, la Cinema Florin Piersic.

TOATE LUCRURILE BUNE ÎNCEP DE UNDEVA…

Se spune că…cine se aseamănă se adună, iar asta este valabil și pentru fondatorii trupei muzicale Mano & Gregor, deoarece, dincolo de prietenia lor durabilă, îi unesc valori esențiale care nu se văd, dar se simt.

2 reprezintă numărul membrilor ce au fondat trupa Mano & Gregor, iar acum, 5 este numărul ce aduce în lume o stare de încurajare, bucurie, plăcere și apreciere pentru toate stările prin care ființa umană trece pentru a se forma și transforma, toate, redate în piese de succes.

Așadar, 2022 este anul în care Botond RádulyMano  și Gergő PetriGregor, se asociază cu Zoltán J. KádárKrampusz”, Tamás Kis și Arpád Szekeres reușind să spargă bariere muzicale prin originalitatea și deschiderea către abordări inedite, fiind prima și singura trupă de muzică Indie Folk din România.

Persoane cu o mentalitate deschisă, Mano & Gregor accentuează nevoia de conștientizare și asumare a ceea ce suntem, chiar dacă asta înseamnă să fii și să faci altfel decât ceea ce așteaptă lumea. Apariția lor reflectă aceste aspecte în totalitate.

MESAJE DINCOLO DE STANDARDE ORCHESTRALE

Să ieși din tipare este pentru unii ceva înnăscut, iar Mano & Gregor colorează Cluj-Napoca și Transilvania prin abordarea lor eclectică, atingând zone ale sufletului, comunicării, înțelegerii, depășirii momentelor dificile și ale prieteniei sincere.

 Un proiect muzical ce dorește să nu urmeze trasee standard, acordând astfel atenție comunității, măsurându-și succesul prin reacțiile și experiențele publicului.  

Deoarece, înainte de a fi funcționali în orice profesie, suntem mai întâi oameni, există dorința de o mai mare dovadă de empatie și inteligență emoțională prin rândul persoanelor ce formează populația unei zone, iar asta se observă și în mesajul transmis prin piesele lor.

Deși experiențele lor de viață de până acum nu au fost doar lapte și miere, aceștia își recunosc întunericul și lumina dinăuntru, punând accentul pe SPERANȚĂ și ÎNCREDERE, păstrându-ne astfel sănătatea mentală și fizică, indiferent de haosul din jurul nostru.

Și uite așa, idee cu idee, piesă cu piesă, concert după concert, prin mozaicul personalității lor, Mano & Gregor creează de 2 ani momente muzicale calitative, așteptate de public.

PIESE ȘI MESAJE PROFUNDE

Ținând cont de varietatea culturală din Transilvania și Cluj-Napoca, trupa exprimă esența mesajului lor prin piese în limba engleză, română și maghiară, ajungând astfel la un public divers.

Caracteristica trupei este acordarea egală a importanței mesajului și muzicii în sine.

5 alchimiști ce transformă durerea, deraiajul sufletesc, neputința și tristețea, în cristale magice de bucurie și energie bună.

Asta, se simte și în piesele: Warm Freeze (Îngheț cald), cu mesajul you are not alone (tu nu ești singur), Look into my eyes (Privește-mă în ochi), în care se transmite nevoia de libertatejust let me be free to fly (doar lasă-mă să fiu liber să zbor), dar și de a cere ajutor atunci când ne simțim copleșiți you forgot to remember, you forgot to ask for help (ai uitat să îți amintești să ceri ajutor).

În cadrul piesei Look into my eyes s-a realizat și primul hashtag # live format din 300 de persoane, cu ajutorul celor mai importante 24 de ONG-uri din Cluj-Napoca, subliniând necesitatea exprimării și susținerii reciproce în proiectele noastre.

Prin A lie before we die (O minciună înainte de a muri), artiștii susțin ideea de a ne îndoi și a lua ca atare tot ce vedem și auzim, creându-ne un sistem în a ne forma opiniile în manieră sănătoasă și fără influența negativă a altora, relevând cât de bine face sufletului să… we need to smile and sometimes to cry, reborn before our last goodbye (avem nevoie să zâmbim și câteodată să plângem, să renaștem înainte de ultimul nostru bun rămas).

Apropierea de public se realizează și prin acțiuni neobișnuite în jurul concertelor, așa că îi puteți întâlni cântând pe stradă, în parcuri sau chiar la trecerea de pietoni.

Și One of Us, lansată de curând, are un mesaj către societate, și anume, să avem grijă unul de celălalt, deoarece niciodată nu știm prin ce trece fiecare și cine ar putea avea nevoie de ajutorul nostru: make you feel again like one of us (să te fac să simți din nou că ești unul dintre noi)

Muzica rămâne liantul ce unește oameni, iar Mano & Gregor o confirmă.

Povestea lor și a noastră continuă, iar fiecare dintre noi putem colora fațada societății prin mici gesturi în a fi și a face, contribuind la o lume mai bună.

Așadar, un întreg manifest pentru carpe diem și memento mori, exprimat în mod inedit și pe tonuri ritmate de către artiștii Mano & Gregor.

Despre Mano & Gregor aflați mai multe aici:

https://www.manoandgregor.com/

Până data viitoare,

gânduri senine.

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

3 COMENTARII

  1. Rânduri clare care se simt că și apa limpede într-o oază din deșert. Mulțumesc frumos și apreciez faptul că ați dat de știrea unei trupe și unui mesaj altruist vizionar! Să-i vedem și să-i auzim tot mai des în România. Se le descopere cei cu influență în domeniul cultural și nu numai. Să ne susținem artiștii și jurnaliștii noștri valoroși. Doamne ajută!

Comments are closed.

Mai Multe

More article