Poveşti din ClujGrădina din Coruş

Grădina din Coruş

Ancuţa şi Mihai, copiii mei, nu mai locuiesc de mult aici, cu noi. Ancuţa este medic în Elveţia, iar Mihai, în Cluj, chirurg. O duc bine. Amândoi au reuşit, prin munca lor, să ajungă atât de bine.
Noroc că Mihai e aproape, la 6 Km de Coruş şi vine mai des, dar Ancuţa…de dragul lor mă ostenesc la grădina asta, să arate aşa cum le place lor, mai ales lui Mihai, că el vine şi lucrează, plantează pomi, aduce oameni să facă aleile…
aşa mi-a povestit

Ana Suciu din Coruş, încă de la prima vizită pe care i-am făcut-o …acasă la ea, la 6-8 kilometri de Cluj.
Locuieşte cu soţul ei …de fapt, e mai mult singură că el e la câmp, la animale…
Grădina, de fiecare dată când o priveşte, îi declanşează o emoţie în privire. Uneori, e tristeţe, mai mult dor… de Ancuţa, că ea e departe…şi, când era acasă, acum 5-6 ani încă mai mânca fructe din cireşul vechi, de lângă foişor. Alteori, e drag de plante şi mirosul lor care îi oferă un moment de răgaz …să poată admira, în tihnă, toată frumuseţea pomilor, a florilor, mai ales după o zi lungă de trudă.


Din fericire, de multe ori, grădina îi animă sufletul cu drag de mamă pentru că ştie că Mihai iubeşte locul şi se întoarce la el des şi, atunci, mama îl mai ademeneşte cu bucate de care doar ea ştie că îi plac.
Anei îi e bine în acest loc. Nu s-ar duce din casa părinţilor ei…cu niciun preţ şi nici să stea toată ziua fără muncă nu o lasă inima… puterile le cam pierde…asta vine cu anii…, dar gospodăria ei, mai ales grădina, merită toată grija că… doar ce-oi face?

 

Ramona Mihu

Mai Multe

More article