Poveşti din ClujTrăistuţele Lidiei

Trăistuţele Lidiei

-Lidia, îţi place să călătoreşti?
-Oooo, daaaa!
-Acum înţeleg, mi-e clar de ce ai ales trăistuţele.

traista1
Trăistuțele Lidiei

Lidia e meşter popular clujean. Pentru mine e mai mult…e o sursă de înţelepciune şi sfaturi bune date exact atunci când ai mai mare nevoie de ele.
Lidia poartă culori vii, nu se teme de momentul pensionării care e tare aproape, din păcate, pentru că ei îi place să trăiască, să zâmbească şi să îşi facă planuri de vacanţă.

Poate aşa ar trebui să fim toţi, să ştim să ne bucurăm de frumos, fie că e clipă, fie că e obiect sau fiinţă.
Pentru Lidia, frumosul e trăistuţele făcute din cânepă.

traista, meșter popular
Lidia, meșter popula din Cluj

De curând are şi cont de Facebook, i l-a făcut o colegă mai tânără pentru că aşa e la modă, acum…să ai cont în reţele de socializare.
Asta e bine, spune ea. Aşa, trăistuţele mele vor fi admirate de multă lume.

Când vorbeşte de trăistuţe, Lidiei i se aprind ochii de drag…sunt din cânepă, pentru că ţesătura asta, reprezintă pentru mine, dragostea de glie. Are un miros care îmi place foarte mult.

traista Lidiei, meșter popular
Trăistuțele Lidiei

Lidia expune trăistuţele ei la târgurile meşterilor populari. În judeţul Cluj le bifează pe toate. Îi place să pună, în loc de agăţătoare, o panglică cu tricolorul chiar dacă, o dată, cineva i-a atras atenţia că nu dă bine să fii naţionalist.
-Eu îmi iubesc ţara, iubesc pământul asta şi sunt mândră că mama m-a făcut româncă, îmi spunea la un târg, în faţa standului aranjat cu grijă.
Şi pentru că acolo unde se adună oameni talentaţi în ale meşteritului, unde se cântă popular şi unde fetele poartă cu mândrie poalele tradiţionale, (fie şi pentru un eveniment de oraş, de centru) e bine să fie şi culorile naţionale, Lidia zâmbeşte şi oferă cocarde tricolore prietenilor dragi cu care se întâlneşte.

 

 

 

 

 

Ramona Mihu

Articolul precedentGrădina din Coruş
Articolul următorNunta Lego

Mai Multe

More article