Odată cu sosirea primăverii parcă tot mai multe persoane ar vrea să facă mici schimbări în privința alimentelor consumate în mod frecvent. Este adevărat, zilele tot mai lungi și însorite sunt mereu asociate cu preparatele culinare mai ușoare, cu mai puține grăsimi și bineînțeles, cu multe legume și fructe proaspete. În continuare veți aflata mici secrete legate de alimentație, secrete asociate cu obiceiuri alimentare care ar fi bine de urmat.
Probioticele – ajutoare de nădejde
Chiar dacă proviziile de produse conservate prin acidifiere naturală (varza sau castraveții murați) ușor, ușor se termină sau poate că s-au terminat deja, produsele fermentate rămân în continuare una dintre cele mai bune alegeri pe care putem să le facem zi de zi. În cazul în care s-au terminat aceste provizii, există vești bune: puteți oricând să apelați la iaurturile care sunt atât de accesibile tuturor. Există de asemenea un mic secret, cu cât sunt mai proaspete, cu atât mai bine. Mai multe detalii despre beneficiile bacteriilor probiotice care se dezvoltă în mod natural în aceste tipuri de produse pot fi găsite aici: https://clujwebstory.ro/beneficiile-alimentelor-bogate-in-probiotice/.
Peștele – una dintre cele mai bune alegeri
Foarte multe studii explică beneficiile consumului regulat de pește, o dată sau chiar de două ori pe săptămână. Norocul nostru e că în zonă nu ducem lipsă de pești proaspeți care provin de exemplu din păstrăvăriile locale. Importanța consumului de pește se datorează în special conținutului de acizi grași nesaturați prezenți în mod natural. Există multe produse alimentare care conțin aceste grăsimi, însă deseori sunt adăugate ca ingredient propriu-zis. De asemenea, peștii sunt o foarte bună sursă de proteine, vitamine și săruri minerale.
Buna gestionare a timpului – secretul bucătarilor
Dacă vi se pare că a sta în bucătărie pentru a prepara un fel de mâncare în fiecare zi necesită prea mult timp, trebuie să știți că există o soluție mai convenabilă. Deși acest principiu se aplică mai mult în industria alimentară, și acasă se pot face mici stocuri de produse gata preparate. Atunci când gătiți, dublați cantitățile de ingrediente. Cealaltă porție pe care ați realizat-o concomitent trebuie doar să o congelați în recipiente adecvate. Data viitoare când vă va fi poftă de acel preparat va trebui doar să îl încălziți. Supe, tocane, lasagna, orez cu legume sau carne sunt câteva exemple simple care se pretează acestui truc.
Fructele și legumele – principala sursă de vitamine
În final, chiar dacă nu mai este demult un secret, sănătatea și buna funcționare a organismului sunt în strânsă legătură cu aportul de vitamine pe care îl consumăm în fiecare zi. Majoritatea acestora nu pot fi sintetizate de organismul nostru, singura sursă de proveniență fiind din produsele alimentare. În următoarea perioadă fructele și legumele proaspete cultivate pe meleagurile noastre vor fi tot mai întâlnite în magazine și piețe, iar de aceea va trebui să profităm cât mai mult de ele.
Concluzia este că unele lucruri simple pe care alegem să le facem, unele obiceiuri alimentare, ne pot influența în mod pozitiv bunăstarea. De multe ori, aceste schimbări sunt făcute doar cu scopul pierderilor în greutate, însă beneficiile obiceiurilor sănătoase pot fi mult mai semnificative.
- Jazz in the Park 2025 anunță al doilea val de artiști - 4 apr. 2025
- Dominic Miller, chitaristul lui Sting, revine la Cluj-Napoca - 16 mart. 2025
- Peste 1.400 tone de alimente au fost colectate în 2024 - 3 feb. 2025