Fructele și legumele sunt o foarte bună sursă de vitamine și minerale. Includerea lor în dietă este esențială, cu toții știm asta. Însă ce se întâmplă cu ele după ce sunt recoltate? Continuă să respire, lucru care duce la o serie de modificări, în bine sau nu. Pe de-o parte, bananele de exemplu sunt culese verzi, însă cu trecerea timpului devin numai bune pentru a fi savurate. Pe de altă parte, morcovii dacă sunt păstrați pentru o perioadă lungă de timp în condiții nefavorabile, încep să își piardă caracteristicile organoleptice. Iată de ce este importantă cunoașterea condițiilor de păstrare ale…
Schimbările în bine din alimentația noastră
Poate că ar trebui să privim această situație mai dificilă creată de pandemie cu alți ochi. Poate că este momentul să realizăm problemele majore cu care ne confruntăm, noi, ca simpli consumatori, în legătură cu alimentația. Este timpul să acceptăm că perioada prin care am trecut cu toții ne-a făcut să fim mai atenți la hrana pe care alegem să o consumăm zi de zi. În primul rând, aș vrea să aduc în discuție marea problemă de care poate că suntem conștienți, poate că nu – risipa alimentară. Stilul de viață și viteza cu care se mișcă lucrurile au făcut…
Vinul și dieta
Prima lună a anului este considerată, în cazul celor mai multe persoane, a fi perioada în care dieta pentru pierdere în greutate revine pe primul loc. Reducerea cantității de zahăr sau a grăsimilor nesănătoase sunt cele mai întâlnite măsuri luate după perioada sărbătorilor de iarnă a căror cruntă realitate, în ceea ce privește consumul excesiv de alimente, probabil că este deja cunoscută de toată lumea. Astăzi, aduc în prim-plan subiectul vinului: se poate consuma în timpul unei diete? Această licoare este considerată a fi printre cele mai vechi băuturi, iar procesul de obținere continuă să fie studiat chiar și în…