Poveşti de călătoriePovestea bradului, după Crăciun

Povestea bradului, după Crăciun

Sărbătorile au trecut, iar în casele oamenilor mai stau, uscați și cu ramurile pleoștite, brazii împodobiți. Cum și-au împlinit menirea, sunt dezbrăcați de podoabe. Podoabele sunt puse cu grijă în cutii, pentru a fi folosite în anul care vine. Dar bradul? După ce ne-a încântat privirile și ne-a umplut casa de miros verde, este timpul să îl aruncăm. Ce soartă tristă.

În ultima săptămână, la New York, pe străzile aglomerate, alături de sacii cu gunoaie care așteaptă camioanele de la salubritate, s-au adunat mormane triste de brazi goi de Crăciun. Noroc că americanul este practic și oferă un scop nobil acestor copaci. Ei sunt duși la puncte de colectare aflate prin tot orașul unde sunt transformați în rumeguș. Mulch fest, o activitate organizată de NYC Parks, adică festivalul rumegușului.

La punctele de colectare, zac grămezi imense de brazi mai mici, mai mari, mai grăsuni, mai zveți, dupa gustul foștilor proprietari. Tot acolo sunt aduse mașini speciale care transformă copacii în rumeguș. Acesta este pus în tot orașul la rădăcina copacilor vii, care trebuie să înfrunte înca vreo două luni de iarnă. Rumegușul ține de cald rădăcinilor. Bradul de Crăciun capătă astfel o altă menire, oferind protecție confraților din alte specii.

Și așa, povestea bradului de Crăciun nu are un final chiar atâta de trist, cel puțin la New York.

Mai Multe

More article