Poveşti de călătoriePoveşti în imaginiAfrica, un continent într-un album de fotografii - episodul IX

Africa, un continent într-un album de fotografii – episodul IX

Mount Ngyru

Răsare singuratic într-unul dintre cele mai ostile peisaje din lume. Îl vezi în zare, solitar și măreț, un munte de care puțini au auzit. Faima lui pălește în fața unor nume ca și Mount Kilimanjaro sau Mount Kenya. Și totuși…

Și totuși, e un munte fascinant. Râpele adânci, izvoarele firave dar limpezi, pădurea ce acoperă ca o căciulă culmile înalte în care sălășluiesc leoparzi, cameleoni endemici și mii de păsări colorate. Totul, în deplină armonie cu pașnicii samburi ce își pasc vitele pe pășunile fertile, feriți aici de furia mai violenților lor vecini Turkana, Gabra sau Borana.

Urcăm Muntele Kulal pe un drum cel puțin spectaculos, săpat în piatră, abrupt și anevoios. Land Rover-ul nostru puternic înfruntă panta cu motorul turat la maxim. De o parte și de alta a noastră stâncile abrupte și canioanele ne fac să recunoaștem că agorafobia nu e doar un mit. O manevră greșită și mașina se poate prăvăli oricând la vale. Nici nu îmi vine să mă gândesc unde s-ar opri. Probabil că nicăieri. Privind către orizont vedem în spatele nostru întreg deșertul Chalbi. Un orizont ce pare infinit. Fără sfârșit. O idee mai la sud și linia orizontului pare mai aproape. La nici 50 km depărtare se ridică mărețul Munte Sfânt al tribului Samburu, Mount Ngyru. Tot la 50 km, de data aceasta către vest, este o întindere de apă în mijlocul deșertului. Pare aproape un miraj, ireal. Și totuși, e real. Lacul Turkana, cel mai mare lac deșertic din lume e acolo. În mașină e liniște. Toți privim muți. Îmi place să cred că am parte de unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din Africa.

Va urma…

                                                                                            ……………

Acestea sunt primele gânduri ale autorului, Andrei Daniel Mihalca, din cartea pe care a început să o scrie despre Africa. Albumul cu fotografii de excepție este gata deja, îl puteți comanda AICI.

Urmează cartea cu povești, aventuri și experiențe trăite în lumea fascinantă a Africii, carte din care ne va dezvălui puțin câte puțin și nouă, în exclusivitate, în următoarele episoade…..

Primele episoade din seria “Africa, un continent într-un album de fotografii” le puteți citi AICI: episodul I, episodul II, episodul III, episodul IV, episodul V , episodul VI, episodul VII,

Mai Multe

More article