Poveşti de călătoriePoveşti în imaginiAfrica, un continent într-un album de fotografii

Africa, un continent într-un album de fotografii

Nici nu știu cum să încep. Dovada este că am început cu propoziția “Nici nu știu cum să încep”. M-am hotărât să scriu despre Africa cu câțiva ani buni înainte să încep să scriu. Așa că am avut timp să mă gândesc cum să încep. Acesta este rezultatul. Sincer să fiu nu sunt foarte mulțumit, dar e greu să începi o carte despre Africa. Nu că m-aș fi descurcat mai bine dacă scriam o carte despre America de Sud.

Aș fi putut începe cu “Visam să ajung în Africa de când eram mic. De când țin minte că exist”. Sau “Totul a început în vara lui 2005, când l-am întâlnit pentru prima oară pe David Modrý. David mi-a făcut o invitație tentantă: să particip ca medic veterinar într-o echipă ce urma să deruleze pentru două luni un proiect în Kenya”. Acum, că tot am așternut pe ecranul laptopului aceste idei “strălucite” mă bucur că nu le-am folosit. Ceva care începe prost nu captează atenția cititorului.

Degeaba episoadele ce urmează includ atacuri de lei sau crocodili în care unii dintre noi erau să își piardă viața sau descriu cum ghidul nostru Samburu demontează cu răbdare toate șuruburile unui mic avion prăbușit în urmă cu 20 de ani într-unul din cele mai ostile peisaje din Africa. Degeaba urmează povești despre cum căutam, împreună cu pigmeii, căpușe în jungla centrafricană, fugăriți de elefanți. Sau cum cel mai aproape de moarte am fost din cauza Champions League.

Dacă introducerea nu e bună, gata. Am scris degeaba.

Asta ca să nu mai amintesc că am mai avut o dilemă: să îi spun introducere?, prefață?, în loc de prefață?, prolog?, cuvânt înainte?, cuvânt introductiv?…

……………

Acestea sunt primele gânduri ale autorului, Andrei Daniel Mihalca, despre cartea pe care a început să o scrie. Albumul cu fotografii de excepție este gata deja, e la tipar și așteptăm cu nerăbdare lansarea pe piață. Urmează cartea cu povești, aventuri și experiențe trăite în lumea fascinantă a Africii, carte din care ne va dezvălui puțin câte puțin și nouă, în exclusivitate, în următoarele episoade…..

Dacă vă place Africa și vă doriți albumul la un preț special (redus pentru comenzile efectuate în acest an) aveți AICI formularul de precomandă.

 

Va urma

Mai Multe

More article