Poveşti din ClujRădăcini. Udate. La timp.

Rădăcini. Udate. La timp.

Rădăcini udate la timp. Acesta este numele proiectului prin care Alfa Grup și Lumea ca Lumea ajută 300 de copii abandonați în spitale, instituționalizați (din centrele de plasament și casele de tip familial din județul Cluj), tineri care au ieșit din centrele de plasament, copii din zone defavorizate.

Prin acest proiect urmărim dezvoltarea individuală a tinerilor ce va duce la o viață independentă și armonioasă.

Proiectul “Rădăcini” are 2 ramuri: Familii de suflet și RAZA. Pentru a strânge sumele necesare derulării proiectelor pentru următoarele 3 luni, joi a avut loc a III-a ediție a Cercului de Donatori.

Oameni ca Lumea, sponsori ca Lumea şi voluntari ca Lumea au ajutat cu donații financiare sau donații in kind, reușind să asigure funcționarea proiectului pentru următoarele 5 luni!

Evenimentul a fost prezentat de Bogdan Bob Rădulescu, un om ca Lumea, care nu s-a lăsat până nu a atins sumele necesare proiectului. I-a convins pe cei prezenți să dea mesaje, să le spună prietenilor unde sunt și ce fac.. poate cineva ar fi dorit să ajute. Și așa a fost! Prin mesaje, apeluri, chiar și facebook, oamenii au donat de la distanță.

Ce înseamnă “familie de suflet”?

Familie de suflet înseamnă să umpli golul din viața unui copil, să te întâlnești măcar de două ori pe lună cu el și să îi fii aproape. Pas cu pas, participând la întâlnirile organizate de Alfa Grup și Lumea ca Lumea, poți alege cui vrei să îi fii sprijin. Mai departe.. descoperiți împreună “cum”.

Copiii declarați “neadoptabili” nu au șansă la familie, însă nu trebuie privați de acest lucru. Beneficiarii acestui proiect sunt copii instituționalizați din județul Cluj și copii de etnie romă proveniți din medii defavorizate, comuna Dragu, jud Sălaj.

Singura condiție pentru a fi parte din program este să îți iei angajamentul pentru o perioadă lungă de timp. Copiii au nevoie de stabilitate.

Ce înseamnă RAZA?

Raza… este luminița de la capătul tunelului care vine cu pași repezi în întâmpinarea unor tineri.
Părăsirea sistemului de protecție este un moment de cumpănă. Studiile arată că doar 3,5% dintre cei care au crescut în grija statului reușesc să se integreze în societate. Restul.. se pierd pe drum. Nu auzim prea des acest lucru pentru că, neavând familii, nu prea sunt oameni cărora să le pese ce se întâmplă cu ei.

Proiectul RAZA susține 3 adolescenți de 17-18 ani, asigurându-le lună de lună chiria și jumătate din suma pentru hrană. Condițiile ca acești tineri să beneficieze în continuare facilitate este să își continue studiile și să muncească part-time, pentru a reuși ușor, ușor să devină independenți.
Tot prin RAZA, 3 liceene provenite din medii defavorizate au asigurate costurile de internat și o masă caldă pe zi.

De ce doar 6? Pentru că deocamdată atât se poate. Din martie 2017 vor fi 7. Proiectul se află la început și cu siguranță succesul lui va atrage mai multe donații pe viitor.

Dacă lumea de azi ar înțelege mai bine ce inseamnă această implicare, ce impact are și ce reacție în lanț pornește, multe dintre problemele societătii s-ar rezolva, pentru că atunci când vorbim de copii, vorbim de viitor. (Sorin Gadola, ambasadorul proiectului Rădăcini)

Dacă doriți să vă implicați în vreun fel puteți contacta asociațiile Lumea ca Lumea și Alfa Grup.

Mai Multe

More article