Poveşti din ClujAșa l-am întâlnit pe Denzel

Așa l-am întâlnit pe Denzel

Este numele tău de scenă?

Da, a răspuns el râzând. Știu că atunci când folosești Denzel și Africa de Sud (țara în care m-am născut) în aceeași frază, te aștepți la un personaj de culoare. Știu, mi s-a mai întâmplat…însă acesta este numele meu adevărat!
Avea dreptate! Denzel Washington este actorul meu preferat, unul dintre ei. Da, în niciun caz nu mă așteptam la cineva blond cu ochi albaștri.

Așa arată Denzel Heath, unul dintre jurații World’s 50 Best Bars și, implicit, unul dintre cei mai buni barmani ai lumii.

Înainte să enumăr lucrurile care îl fac renumit pe Denzel Heath, trebuie să vă povestesc cum l-am întâlnit eu.
A venit la Cluj pentru un MasterClass, la unul dintre Pub-urile noastre. Stă în obișnuința mea să îmi fac o părere despre om, mai ales dacă este foarte cunoscut, din ceea ce au scris alții. Da, asta chiar după atâtea dăți în care practica m-a convins că egoul unui personaj, în multe cazuri este invers proporțional cu cantitatea de informație pozitivă aflată la adresa lui, pe piața de media.

Bun, să reluăm! L-am întâlnit pe Denzel, în timp ce se pregătea de MasterClass. I se spune Banana Man. Are și un tatuaj care simbolizează foarte clar porecla. Normal că mi l-a arătat.

Denzel Heath

Sunt cunoscut în rândul barmanilor ca Banana Man și asta pentru că îmi place să fac decorațiuni cu banane pe paharele de cocktail și folosesc mult acest fruct sau siropul de banane, în amestecurile pe care le prepar.

Are 32 de ani însă proiectele sale şi experienţa acumulată în cei peste 16 ani de activitate pe întreg mapamondul îl recomandă ca unul dintre cei mai respectaţi barmani din lume.

Originar din Africa de Sud, Denzel Heath este unul dintre juraţii World’s 50 Best Bars, conduce MMI Bar Academy Dubai, a fost în fruntea celui mai mare proiect de barmentorship din Africa, Master Bar Academy, a reprezentat Africa de Sud în finalele mondiale la unele dintre cele mai prestigioase competiţi precum Bacardi Legacy, G’Vine, Olmeca Tohana, Angostura Cocktail Competition.

Ceea ce este special, în cazul meu, sunt rețetele amestecurilor pe care le prepar. Cred că e foarte important să pui nu doar produse de calitate în băuturi, ci și talent, sentiment și o parte de suflet.

Nu pot aprecia barmanii care copiază rețete. Fiecare, dacă își iubește meseria, poate crea ceva original. De exemplu, eu folosesc condimente din Africa de Sud chiar dacă am locuit mulți ani în New York și acum lucrez în Dubai.

Ideea aceasta, de a-ți reprezenta cultura în ceea ce faci, de a aduce inspirația și talentul tău în fiecare produs, este motorul programului meu de seminarii în toată lumea pornit din postura de #travellingbartender.

I-am făcut câteva fotografii în timp ce prepara o băutură cu rom alb, doar pentru mine.

Îmi place să spun secretele băuturilor mele pentru că, astfel, va trebui să născocesc altele și să îmi cresc valoarea. Nu știu cât timp îmi va plăcea porecla asta Banana Man, dar știu că voi încerca și alte fructe în viitor. De exemplu, mandarinele îmi plac mult, se găsesc și în Africa de Sud…

 

https://www.youtube.com/watch?v=yKoL8_yYQZk

MasterClass-ul era pe punctul de a începe. Învățăceii erau nerăbdători, așa că i-am mulțumit pentru timpul acordat și am plecat.

Vai, ce rău îmi pare că nu am gustat din cocktail…era cu rom alb…peferatul meu, după tequilla.

P.S. Am descoperit că are ceva în comun cu noi…cu clujwebstory.ro…un fluture frumos …exact pe sticla de rom:)

 

Mai Multe

More article