Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariZahărul - utilizări mai puţin cunoscute

Zahărul – utilizări mai puţin cunoscute

Câteva sfaturi „dulci” găsiţi în rândurile de mai jos, pentru că am descoperit utilizări mai puţin cunoscute ale zahărului. Nu doar că ne putem baza ca cristalele dulci să ne facă ziua frumoasă încă de dimineaţă, dacă le folosim la îndulcirea ceaiului ori a cafelei, dar tot ele ne pot fi aliatul de nădejde în diverse situaţii:

 

  1. Zahărul este un excelent exfoliant pentru piele şi ten. Amestecat cu puţin ulei, de măsline sau jojoba, obţinem o pastă cu care curăţăm bine, bine tenul. Nu apăsăm cu degetele prea tare compoziţia pe faţă, pentru a nu lăsa urme, mai ales în cazul persoanelor cu un ten sensibil. Clătim apoi faţa cu apă călduţă şi gata cu celulele moarte! Am obţinut o piele extrem de mătăsoasă. Putem proceda la fel pentru o exfoliere naturală a întregului corp.
  1. Bunicile noastre ştiau foarte bine că zahărul calmează durerile cauzate de injecţii, în cazul copiilor. Cu siguranţă, tratamentul se poate aplica şi adulţilor. O soluţie care conţine 1/4 de cantitate de zahăr şi ¾ apă, te face să te simţi mult mai bine după ce ai fost înţepat pentru a primi un vaccin sau o injecţie.
  1. Cafeaua sau ceaiul ori supa de găluşte a fost prea fierbinte şi v-aţi ars limba? Nu-i nimic! Sugeţi repede un cub de zahăr ori ţineţi în gură o linguriţă de zahăr şi veţi calma rapid durerile cauzate de arsură.
  1. Se spune că brânza se păstrează proaspătă mai mult timp şi nici nu mucegăieşte aşa repede, dacă în recipientul în care este păstrată, adăugăm câteva cuburi de zahăr.
  1. Şi pâinea se menţine mai proaspătă dacă adăugăm în cutia în care o păstrăm, câteva cuburi de zahăr.
  1. Florile vor fi sănătoase şi ca proaspăt culese din grădină dacă în apa în care stau, adăugăm 3 linguri de zahăr şi 2 de oţet. Zahărul va hrăni tulpina florilor iar oţetul va împiedica înmulţirea bacteriilor.
  1. Dacă vreţi să pregătiţi repede, repede focul pentru grătar dar nu reuşiţi nicicum, presăraţi puţin zahăr peste cărbune. Nu o să vă vină să credeţi ce repede se va face focul. Supus unor temperaturi mari, zahărul se descompune şi se produce o substanţă uşor inflamabilă.

 

Angel

Mai Multe

More article