Poveşti din ClujAmintiri din ClujViața reală sau banc?

Viața reală sau banc?

Am fost cândva frumoși și tineri …

Tot de aviație ține și întâmplarea următoare. Trebuia transferat un avion cu motor clasic, de la Borcea la Sibiu și apoi la Mediaș unde funcționa Școala de Maiștri Militari de Aviație. Era o dublă comandă și pilotul a decis ca în cabina a doua să îl ia pe maistru, pe tehnicul de avion. Tehnicul de avion este cel care se ocupă de avionul respectiv. Altfel maistrul trebuia să meargă cu trenul sau cu camionul ce transporta „sculele”, adică logistica ce ținea de aeronava respectivă.

După ce au fost făcute toate pregătirile de rigoare, cei doi urcă la bord și decolează spre Sibiu, zbor pe timp de zi, zbor la vedere. Pe itinerariul de zbor, se apropiau de Sibiu, intră într-un front de ceață care le făcea viața grea. Bine, pilotului îi făcea viața grea pentru că nu se mai putea orienta.

Ca să rezolve problema, pilotul decide să coboare să caute un reper care să îl ajute în orientare. Așa se face că vede o cale ferată și decide să o ia pe firul ei pentru a găsi o gară. Îl informează pe domn’ maistru ce decizie a luat și îi zice să fie atent să îi poată spune ce scrie pe gară. Zis și făcut, o iau ei pe firul căii ferate și dau de o gară.

Zborul fiind cu burta la pământ, pilotul nu se putea uita la ce scrie pe gară și după trecerea „la verticala” gării îl întreabă pe maistru dacă a văzut ce scria pe gară.

Da, am văzut” zice maistrul.

Ce?„, insistă pilotul.

Candid, nevinovat și dezarmant de năucitor vine răspunsul:”PROLETARI DIN TOATE ȚĂRILE, UNIȚI-VĂ„.

Ultimele postari ale lui Traian Morar (vezi toate)
Articolul precedentGradele militare
Articolul următorMuzica și mesajele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mai Multe

More article