Muzica și mesajele

Am fost cândva frumoși și tineri …

Eram purtător de cuvânt al IPJ Cluj de ceva timp. La un moment dat, funcția liberă la presă este ocupată de Andreea, o colegă tânără. O fată foarte faină, deschisă în a învăța ce și cum despre comunicarea cu presa, „open maind” cum se zice amu în zilele astea în care „englezismele e la maxim”. Chiar era o fată deschisă la minte, aveai cu cine povești, era ca un burete. Mno, avantajul tinereții era de partea ei. Altfel spus, soarele profesiei, pentru ea, era la răsărit, al meu se lăsa către amurg. Dar asta nu ne-a împiedicat să avem o relație de colegialitate super faină, să lucrăm și să colaborăm foarte bine împreună.

Fata asta iubea muzica ușoară și de câte ori avea ocazia punea muzică așa, în surdină cum ar fi, pe fundal carevasăzică. Avea câteva piese favorite însă una dintre ele era în acele zile de care vă spun, la modă și ea, colega mea o asculta cu multă plăcere și chiar o fredona cu mare drag. Piesa respectivă era interpretată de Delia, „Ce are ea” așa se numea. Mă rog, se numește și acum, deși, parcă nu mai este în topurile muzicale. Sau o mai fi dar nu la radioul ascultat de mine. Așa se face că fiind în topuri, câteva zile consecutiv, am tot auzit-o pe colega mea fredonând „Ce are ea și nu am eu …”. O zi, două, trei, ceva de genul și într-o dimineață când ea era foarte prinsă cu fredonarea refrenului îi zic:” Măi Andreea, în principiu, nu are nimic în plus, dar cu siguranță o folosește mai bine”.

În birou s-a lăsat liniștea, Delia cânta pe fundal, iar ea, colega mea s-a oprit din fredonat, m-a privit cumva în dungă, a clipit de câteva ori și a avut o replică care ne-a făcut pe toți cei din birou să izbugnim într-un râs homeric. „Domnu’ Traian! Niciodată piesa asta nu va mai însemna ce a însemnat până astăzi!” „Îmi pare rău măi, dar de atâtea ori ai fredonat-o zilele astea că am crezut că nu ai înțeles despre ce este vorba. Am vrut să te ajut”.

Uite așa am stricat eu magia unui mesaj din melodia Deliei. Ea, colega, nu s-a supărat dar nici nu mi-a mai spus care sunt piesele ei favorite. Nu știu de ce? Doar i-am dezvăluit o realitate din lumea reală.

Articolul precedentViața reală sau banc?
Articolul următorDespre stres și oboseală

Mai Multe

More article