Deschid emailul și văd un anunț: astăzi la prânz ne va vizita Chloe, specialista în reducrerea stresului la locul de muncă.
Toți cei care lucrează într-o companie multinațională sunt familiarizați mai mult decât au nevoie cu stresul – termen limită la proiecte, ședințe peste ședințe, colegi și șefi mai dificili, clienți complicați, timp liber limitat – lista poate continua.
Mă uit în calendar, sunt liberă la prânz. Hai să o văd și eu pe Chloe să văd ce puteri magice are. Ne adunăm câțiva colegi într-un spațiu comun al etajului organizat după metoda open space. La 12 fix, o doamnă de vârstă medie apare pe culoar și pare că se îndreaptă spre noi. De după ea, țâșnește un ditamai cățelul, un buldog englez dolofan, cu limba-n vânt și cu ochi bulbucați. Fuge spre noi și începe să se gudure mișcând vârtos din ciotul de coadă.
Chloe! Chloe! strigă colegii încântați. Cățelul asta e terapistul? Un ghem grăsun, boţit și holbat, atâta de urâțel încât era super simpatic. Am remarcat atitudinea politicoasă, grijulie a câinelui, se zbenguia și se juca cu toți colegii, iar colegii erau în culmea bucuriei, uitaseră de ședințe, proiecte, termeni limită.
Și exact asta este scopul unui cățel terapeutic la locul de muncă: să reducă stresul angajaților, să îi rupă de la rutina cotidiană și să îi conecteze cu lumea naturală pentru câteva minute. Chloe este un profesionist adevărat: ea are carte de identitate ca orice angajat al companiei și are diplomă de cățel terapeut, ceea ce înseamnă că a trecut cu brio printr-un program de antrenament riguros. Cei care vor să o vadă mai des, o găsesc în fiecare luni, în departamentul de resurse umane, unde are și ea orar de primit clienți.
- Halloween-ul în Brooklyn la casa unui dramaturg de Pulitzer - 31 oct. 2022
- Prietena de pandemie - 22 oct. 2020
- Medicinistul care tratează newyorchezii cu muzică - 22 ian. 2020