Poveşti din ClujTârgul Creatorilor IARMAROC și Jazz in the Park

Târgul Creatorilor IARMAROC și Jazz in the Park

 „Experiența gândită anul acesta este cu totul diferită de cea oferită de alte festivaluri din oraș sau din țară,  o dată datorită genului muzical, iar apoi datorită nouă, pentru că încercăm mereu să venim cu ceva nou. Sper să avem cât mai mulți participanți care să se bucure de tot ce am pregătit pentru ei”, a spus în urmă cu câteva zile Alin Vaida, fondatorul Jazz in the Park.

Și îl credem pe cuvânt. Imediat ce am intrat pe poarta Parcului Etnografic și am înaintat pe uliță am descoperit unul dintre cele mai frumoase locuri din festival: Târgul IARMAROC – un spațiu doar al artizanilor, ai micilor meșteșugari. Viziunea conceptului conturează o lume unde creativitatea și unicitatea sunt cele mai importante aspecte care definesc omul și rezultatul muncii lui. Iar pentru că atunci când spunem Jazz in the Park spunem artiști, am stat de vorbă (și aș mai fi stat) și cu oamenii a căror măiestrie dă naștere unor produse artizanale inedite.

În cadrul spațiului creatorilor autentici participanții la Jazz in the Park pot descoperi, admira sau achiziționa direct de la artizan o mulțime de produse. Începând de la accesorii, bijuterii, articole vestimentare, lucruri din ceramică, lemn sau multe alte obiecte pentru casă și până la produse alimentare savuroase și realizate cu multă măiestrie, acestea au o poveste în spate, poveste care merită ascultată.

Micii producători își pun toată energia și resursele de care dispun în ceea ce fac. Vorbesc despre munca lor cu multă pricepere și dedicație și încearcă să transmită mai departe un fragment din viziunea lor.

Iar într-un astfel de eveniment de bun gust, putea să lipsească un loc dedicat bunului gust? Nu. Tot în zona creatorilor un cort denumit Piața Gourmet a adunat minunatele arome ale produselor artizanale. Brânzeturi delicioase, miere din zona noastră, uleiuri extrem de savuroase, distilate românești cu potențial, siropuri, dulcețuri sau sosuri, batoane alternative de ciocolată… toate au putut fi gustate. Și mai mult decât atât, în spatele lor am întâlnit, la propriu, o persoană. O persoană care spune o poveste și transmite mai mult decât cuvinte.

La capitolul meșteșuguri și creații, la fel, pe mulți producători i-am putut cunoaște. Însă în cazul altora, mici artizani din diferite colțuri ale țării care nu au avut posibilitatea de a participa la festival, un cort asistat de membri ai proiectului le-au găzduit creațiile unice.

Târgul Creatorilor IARMAROC este un loc aparte din cadrul Jazz in the Park și cred că merită să le dedicăm timp artizanilor din țară în acest sfârșit de săptămână. Peste 25 de creatori își expun produsele inedite, lucrate cu multă atenție și migală.

Mai Multe

More article