A XI-a ediție a Festivalului Jazz in the Park care se desfășoară în cadrul pitoresc al Parcului Etnografic Romulus Vuia din Cluj-Napoca e gata să înceapă. O mulțime de participanți, iubitori ai jazz-ului și nu numai, vor asculta armonioasele ritmuri care bucură sufletele prin energia pe care o transmit printre frumoasele gospodării ale locului.
Programul pentru cele 3 zile a fost stabilit, delicioasele mâncăruri sunt pregătite, iar întâlnirile pe prispă și sesiunile de meet and greet au loc în fiecare după-masă și seară. Participanții vor putea asculta poveștile artiștilor din Fun Lovin’ Criminals, una din trupele preferate ale fondatorului Jazz in the Park, Alin Vaida, și 7th SENSE, un proiect românesc, sau a artistei Nani Vazana în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, în pauzele dintre concerte, organizatorii au anunțat programul și respectiv temele care vor fi dezbătute pe prispă. Discuțiile se vor concentra în jurul subiectelor precum viitorul educației muzicale, rolul muzicii în societate și influența tehnologiei asupra creativității muzicale.
Pentru această ediție suntem îndemnați să ascultăm:
- conversațiile de la masă, în loc să stăm pe telefon
- ce ne spune conștiința
- poveștile și experiențele celor în vârstă
- natura
- pasiunile și visurile
E muzică de bun simț
Despre The Cinematic Orchestra, headliner, se poate spune că este o trupă pionier în muzica orchestrală modernă, fiind în fruntea genului muzical de mai bine de două decenii. O simfonie între muzica jazz, clasică și electronică va capta atenția publicului duminică seară. Tot atunci dou-ul va susține un cine-concert care promite a fi o experiență emoționantă.
De asemenea, Mulatu Astatke, considerat a fi tatăl muzicii jazz etiopiene, va concerta sâmbătă seară. Cu o influență globală, reușește mereu să inspire muzicienii și să ne surprindă.
Pe lângă reprezentațiile artiștilor, toate cele trei seri vor deveni extrem de savuroase datorită celor trei restaurante pop-up din cadrul festivalului. Un tapas numai bun de împărțit, mâncare gătită cu ingrediente de sezon sau bucate internaționale, oricare varianta ar fi, papilele gustative vor pe deplin satisfăcute.
Copiii se vor bucura și ei de două spații de joacă sau vor putea participa la ateliere de muzică unde pot învăța primele acorduri ale mai multor instrumente.
Vă reamintim că în 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei „Best Small European Festival” la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards. El a devenit astfel primul festival de jazz din Europa (și implicit din România) care a obținut o distincție la acest eveniment. Jazz in the Park susține proiectele noi, sustenabile, alegând și pentru această ediție să redirecționeze sumele de bani alocate pentru publicitatea stradală către un artist în vederea realizării de postere. Alina Chiș, artist vizual și realizatoarea materialelor din acest an și-a pus bazele propriului business din dragostea pentru papetărie și scrisul de mână. 50 de postere Jazz in the Park semnate de autoare vor putea fi achiziționate în cadrul festivalului la standul dedicat.
Așadar, trei zile pline de jazz sunt gata să înceapă!