Poveşti de binePoveşti cu mâncareSuper ingredientele toamnei: GUTUILE

Super ingredientele toamnei: GUTUILE

Toamna a sosit de ceva vreme și a adus cu ea o mulțime de bunătăți. Printre acestea se numără și gutuia, fructul care seamănă cu o combinație între mere și pere, fructul care a luat ce e mai bun din ambele și care ne stă la dispoziție în această perioadă în toate piețele.

Probabil nu foarte des consumată ca atare, gutuia nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Din acest ingredient cu efecte benefice putem crea o mulțime de preparate dulci în acest sezon. De exemplu, gemul de gutui este una dintre cele mai bune alegeri.

Sunt recomandate pentru consum gutuile întregi, împreună cu coaja acestora, deoarece conțin o cantitate semnificativă de vitamine, minerale, compuși fenolici și antioxidanți. Mai mult decât atât, acestea mai conțin, la fel ca celelalte fructe de toamnă, vitamina C, zinc, potasiu și fier, toate acestea pregătindu-ne corpul împotriva agresiunilor sezonului rece.

Gutuia mai conține foarte multe fibre care ajută la funcționarea corectă a metabolismului și îmbunătățesc digestia. Din acest motiv este recomandat consumul gutuilor pentru a menține greutatea corporală în limitele normale. De asemenea, fibrele ajută și la prevenirea unor boli gastro-intestinale, foarte des întâlnite din cauza unei alimentații nesănătoase.

Pentru a vă îndulci ziua, am pregătit o rețetă extrem de simplă, dar cu un rezultat care cu siguranță vă va surprinde mereu familia sau apropiații. Aveți nevoie de:

  • 4 gutui mari
  • 1 l apă
  • 230g zahăr
  • sucul de la 2 lămâi
  • 1 baton de scorțișoară
  • 3 bucăți de anason stelat

Prepararea presupune amestecare apei, a sucului de lămâie, a condimentelor și a zahărului pe foc mic, până când acestea se dizolvă. Între timp, tăiați gutuile în 4, după care eliminați cotorul. Adăugați-le în sirop și fierbeți pentru aproximativ 1,5-2h, până când gutuile devin roșiatice, moi, iar siropul s-a redus. Serviți preparatul rece, împreună cu o porție generoasă de mascarpone sau smântână dulce.

Așadar, avem un super-ingredient la dispoziție pe care trebuie neapărat să îl folosim în rețetele noastre dulci. Vitamine, fibre, minerale și alți compuși bioactivi – toate într-un singur loc.

Mai Multe

More article