Poveşti de binePoveşti cu mâncareSuper-ingredientul toamnei: DOVLEACUL

Super-ingredientul toamnei: DOVLEACUL

Dacă tot a venit toamna peste noi, calendaristic vorbind, de ce să nu ne bucurăm de super-ingredientele pe care ni le oferă? Cu acestea putem crea numeroase preparate dulci, pline de savoare. Din rețetele noastre nu trebuie să lipsească ingredientele proaspete, de sezon.

Astăzi, vedeta este dovleacul. Chiar dacă prima oară ne imaginăm un decor pentru Halloween, ar fi timpul să regândim percepția asupra lui. Dovleacul, un super-ingredient, poate fi folosit în numeroase rețete pentru deserturi. Torturi, brioșe, cheesecake-uri, fursecuri sau plăcinte… sunt doar câteva exemple de bunătăți în care se poate folosi  dovleacul. Toate preparatele vor avea o aromă inconfundabilă.

Beneficii:

Beta-carotenul este un colorant natural care este conținut în dovleac într-o cantitate foarte mare. Consumat, acesta este transformat de corpul nostru în vitamina A, ajutând la menținerea sănătății vederii. Mai mult decât atât, beta-carotenul este și un antioxidant natural, foarte puternic, care ne va proteja pielea împotriva arsurilor provocate de razele UV. Dar beneficiile pe care le aduce dovleacul nu se opresc aici. Numeroase studii arată că fibrele, potasiul și vitamina C conținute într-o cantitate semnificativă în dovleac, susțin sănătatea inimii. De asemenea, potasiul ajută și la restabilirea balanței electrolitice. O singură cană de pulpă de dovleac împreună cu un pumn de semințe sunt de ajuns pentru a beneficia de toate calitățile lui.

Următoarele deserturi, fie că sunt plăcinte coapte, fie că sunt batoane energetice preparate în casă, trebuie să conțină cel puțin o parte a dovleacului: pulpa sau semințele. Ideal ar fi amândouă. Acest super-ingredient este de nelipsit din dieta noastră din timpul toamnei. În această perioadă, cu siguranță veți găsi dovleacul în toate supermarket-urile, la un preț accesibil.

În concluzie, în dovleac găsim fibre, vitamine, antioxidanți… toate ne vor ajuta să ne întărim sistemul imunitar, să ne pregătim pentru perioada rece a anului și mai ales, ne vor ajuta să ne menținem sănătatea.

Mai Multe

More article