Poveşti de bineSpirit de copil

Spirit de copil

Ştiţi zicala deja mega-clişeică cu don’t grow up, it’s a trap?

Când a fost ultima dată când v-aţi lăsat purtat de instinct şi aţi ȋnchis grijile de zi cu zi ȋntr-un colţ al minţii? Când a fost ultima dată când aţi dansat ȋn ploaie sau aţi sărit prin bălţi? Să vă lăsaţi ȋn grija timpului şi să vă bucuraţi de viaţă, ȋn modul ei cel mai pur?

Căci eu cred că la asta se referă zicala de mai sus. Oricât de ȋn vârstă am fi fiecare dintre noi, nu cred că trebuie să uităm de spiritul nostru de copil. Ştiu, pentru unii e mai greu, pentru alţii mai uşor, dar nu e imposibil pentru nimeni.

Acest spirit de care vorbesc se exprimă prin dorinţa de a cunoaşte şi de a ȋnvăţa, prin a te bucura de orice clipă, fie ea rea sau bună, ȋn modul ei cel mai simplu. Tot el ne poate transforma ȋn aventurieri, ȋn descoperitori, ȋn inventatori. Fiecare dintre noi ȋşi poate inventa propriile-i ȋntâmplări pe care să le ȋndosarieze cu mult drag ȋn amintiri.

Mâine e 1 iunie şi, cu ocazia asta, cred că fiecare ar trebui să-şi amintească de frumuseţea acestui spirit de copil. Să lase grijile la o parte şi să se bucure de clipele petrecute, fie ȋn solitudine, fie alături de cei dragi. Activităţi sunt pregătite pentru toţi, vremea pare să ţină cu noi, deci nimic n-ar trebui să ne oprească din acest experiment.

Acestea fiind spuse, te provoc c-un zâmbet, cititorule, să te laşi purtat de copilul din tine ȋn zilele ce stau să vină. Şi-ai să vezi că totul are să fie mult mai frumos!

Articolul precedentRinita cronică alergică
Articolul următorCerșetor ocazional pe litoral

Mai Multe

More article