Poveşti de bineMind and soulCe faci când nu ştii ce să faci?

Ce faci când nu ştii ce să faci?

Cunoaşteţi acel moment ȋn care, practic, eşti atât de plictisit ȋncât ai vrea să faci ceva, dar habar nu ai ce şi nimic nu ȋţi surâde?

Ei, eu cu el m-am bătut săptămâna asta şi, drept vă spun, a fost groaznic. Eu sunt o fire spontană, iar după această carantină mi-am dat seama că tot ce ȋmi doresc de la vara aceasta este aventura. Aşadar, deşi pot recunoaşte că o pauză este binevenită din când ȋn când, parcă tot nu ştiam ce să fac să ies din această stare de lâncezeală.

Până ȋntr-o dimineaţă, când am spus stop şi mi-am făcut o listă cu lucrurile pe care le pot ȋncerca, cu simplul scop de a alunga această stare. După o zi, două ore şi treizeci de minute ȋn care am ȋncercat de toate, am reuşit să mă ȋntorc la my usual cheery self, adică să ȋmi ies din starea de plictis absolut.

Ce am făcut?

Lista mea suna cam aşa: citeşte o carte, uită-te la un film sau găseşte-ţi un serial, ieşi la o plimbare sau dansează prin casă, ȋn timp ce faci curat sau pur şi simplu asculţi muzica preferată. Am presărat lista cu discuţii alături de oameni pe care nu i-am mai văzut de mult şi cu planuri de viitor şi… uite aşa, am ajuns să fiu din nou eu, cea care vrea să cucerească munţi prin zâmbet şi idei năstruşnice.

Am mai adăugat şi un scurt roadtrip printre munţi şi dealuri, alături de oamenii mei preferaţi. Niciodată nu e complicat să mergi să bei o cafea ȋn Alba-Iulia, de exemplu, doar pentru că te-ai trezit cu acest gând. Să nu uităm nici de discuţiile ȋn ceas de noapte, de care nu ne putem lipsi.

Picanteriile vieţii se găsesc la orice pas, dar fiecare dintre noi trebuie să ȋşi dea voie să le descopere şi să le experimenteze. E uşor să cazi ȋn mrejele plictiselii dacă nu ȋi permiţi aventurii să te găsească.

De aceea, te provoc: fă şi tu o listă cu toate lucrurile năstruşnice pe care ai vrea să le faci. Iar apoi, a doua zi de dimineaţă, bea cafeaua şi porneşte la drum. Atât vă spun, căci ȋn mod sigur nu veţi avea cum să regretaţi!

Mai Multe

More article