Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiHai să-ncingi o horă cu arta, la Muzeul Satului din Cluj

Hai să-ncingi o horă cu arta, la Muzeul Satului din Cluj

Arta… ce ne-am face fără ea?

Ne ajută să supravieţuim, ne ȋnfrumuseţează viaţa, ne umple de picanterie momentele şi… alături de ea, lumea pare mai frumoasă. Nu o fi uşor să faci artă, dar ȋn mod sigur nu este nici complicat. Dacă nu mă credeţi pe cuvânt, puteţi să ȋntrebaţi câţiva artişti.

Şi vă mai ajut c-un pont: mâine, la Muzeul Satului din Cluj-Napoca, aveţi ȋntâlnire cu arta ȋn cel mai natural mod cu putinţă. Aveţi ocazia să admiraţi pictură, fotografie, sculptură, dans şi muzică, totul ȋn prezenţa creatorilor. Puteţi, totodată, să schimbaţi impresii cu artiştii, să-i cunoaşteţi şi să vă bucuraţi ȋmpreună cu ei de o zi caldă de vară. Totul, ȋntr-un cadru de poveste, parcă ieşit din timp.

“AiA la Sat” este un eveniment nou, de voie bună, plimbare şi creaţie, unde vechiul şi noul se ȋmbină să ne ofere o zi de neuitat. Evenimentul este organizat de Asociaţia AiA, care adună sub o cupolă trei oameni pasionaţi de artă.

Andreea, Vlad şi Sorin s-au gândit să adune la un loc oamenii pasionaţi de artă şi să exploreze această latură a comunităţii clujene. Au ȋnceput ȋn februarie, cu Morning Expression, apoi au continuat cu diverse activităţi pe pagina lor de Instagram, pe care o găsiţi aici. Obiectivele lor se ȋnvârt ȋn jurul ideii de a apropia comunitatea de artă, cât şi de artişti. Ȋşi doresc să aducă ȋn faţa noastră creatori care să ne ȋmpărtăşească poveştile, creaţiile şi munca lor.

Arta e chestia aia care ȋţi face părul să se ridice pe mâini şi să te umple de bucurie, sau poate chiar reuşeşte să te facă să plângi. Poate să se joace cu emoţiile tale, ȋntr-un fel ȋn care să ȋţi transmită ceva. Nu ştiu, ajungi cumva să te recunoşti ȋn artist sau să te mulezi pe creaţia lui. Aşa, ȋn acest mod, reuşeşti să interacţionezi cu el.

(Andreea Boros, Asociaţia AiA)

Mâine, cei trei ne propun o evadare din cotidian – totul, evident, ȋn condiţii de siguranţă. Ne propun o plimbare la muzeu mai atipică, ȋn care să ne bucurăm de ceva nou. Ne ȋmbie să le trecem pragul şi să descoperim, poate, o altă lume. Ne aduc mai aproape de noi o sumedenie de artişti care să ne bucure pentru câteva ore. Şi, cum v-am spus mai sus, avem de toate, de la muzică la dans şi pictură.

Deci, nu vă sfiiţi şi, de la ora 11 ȋncolo, treceţi pragul Muzeului Etnografic. Mai multe detalii găsiţi aici, iar biletele se pot achiziţiona de aici.

Have fun!

Mai Multe

More article