Poveşti de călătorieSă avem un weekend de poveste!

Să avem un weekend de poveste!

A fost o săptămână plină de evenimente.

S-a lansat ultimul sezon din Game of Thrones iar lumea s-a comportat ca atare – n-a fost zi fără să auzim de Jon Snow şi Daenerys, de dragoni şi White Walkers, am avut incendiul de la Notre Dame şi toate discuţiile de după, suntem ȋn Săptămâna Mare catolică şi ȋn ajun de Florii pentru ortodocşi.

Ca să spunem lucrurilor simplu pe nume, sunt suficiente emoţii pentru o singură săptămână. E clar că avem nevoie de un moment de respiro şi de relaxare, ca să ne putem recrea.

Deci ce ȋnseamnă asta? E timpul perfect pentru o excursie. Vremea pare să ţină cu noi şi e plăcut afară ȋn majoritatea timpului, aşa că nu merită să stăm ȋn case weekend-ul acesta.

Parcul Central ne aşteaptă, terasele sunt aranjate, soarele colorează oraşul ȋn bună-dispoziţie. Dar eu vă propun azi trei locuri ce garantat vă vor face weekend-ul mai special!

Decât să mergeţi la o terasă normală, ce ziceţi de Motel Gilău? Un prânz sau chiar o cină pe malul lacului sună chiar ȋmbietor, iar atmosfera romantică şi liniştită vă vor scoate negreşit din tumultul vieţii de oraş, măcar pentru câteva clipe. Puţine poate, dar suficiente ca să vă energizeze. De ani bun, Motel Gilău este preferatul clujenilor pentru o ieşire mai altfel. Mâncarea e bună, personalul e prietenos, iar cadrul vă va purta, negreşit, spre un timp de poveste.

Dacă ȋnsă aveţi chef de explorat, propun Salina Turda – toată lumea o cunoaşte, şi când zic lume, mă refer la ȋntregul Pământ. O puteţi vizita de luni până duminică, ȋntre orele 9 şi 16, iar preţurile sunt foarte acceptabile pentru frumuseţile pe care ni le oferă. Cunoscută atât ca obiectiv turistic, cât şi ca bază de tratament, putem spune aproape sigur că vom pleca de acolo plini de energie şi zâmbet. Secretul e ca, atunci când ȋi trecem pragul, să ne dăm timpul necesar ca să o putem explora. Căci de văzut, avem ce vedea: Mina Ghizela, Mina Iosif, Galeria Franz Iosef, Sala Altarelor, Scara Bogaţilor sunt doar câteva dintre frumuseţile pe care le puteţi descoperi aici.

Dacă ȋnsă aveţi nevoie de o plimbare ȋn natură, propunem Cascada Vălul Miresei de la Răchiţele, la 76 km de Cluj-Napoca. Se spune că numele ȋi vine de la o mireasă ce a căzut de pe stânci, iar voalul i-a rămas agăţat de pietre. Una dintre cele mai frumoase cascade ale României şi ȋnvăluită ȋn legendă, acest loc este unul deosebit de apreciat de către clujeni. Vara, de exemplu, nu trece weekend să nu văd cel puţin vreo poză pe reţelele de socializare de acolo. E o experienţă care merită, mai ales datorită faptului că se şi află ȋn interiorul unui peisaj rustic, ce ȋn mod sigur vă va oferi câteva ore de neuitat.

Toate locurile de mai sus merită vizitate şi nu glumesc când spun că aştept păreri şi poze de la voi. Ar fi păcat să rămânem lipiţi din oraş când vremea e atât de frumoasă – deşi schimbătoare – şi oferă atât de mult pentru noi.

Eu merg la Salină, mi-am propus de vinerea trecută. Voi?

 

Mai Multe

More article