Poveşti de călătoriePrin Santa Fe cu Luminita Cuna ... lăcașe de cult

Prin Santa Fe cu Luminita Cuna … lăcașe de cult

Capela Loretto din Santa Fe atrage vizitatori din toate colțurile lumii curioși să vadă scara misterioasă, sau scara Sfântului Iosif, o curiozitate arhitecturală datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Scara de lemn în spirală are două rotiri de 360 de grade si nu are pilon de sustinere, singurele puncte de sprijin fiind balconul corului (sus), si podeaua bisericii (jos). Se zice ca după moartea subită a arhitectului bisericii, călugarițele si-au dat seama că nu au o scară care să ducă la loja corului. S-au rugat 9 zile la Sfântul Iosif, iar în a noua zi a apărut un străin la poartă, care le-a promis că le va construi scara, dar să il lase să lucreze singur. Când scara a fost terminată, meșterul străin a dispărut fără a cere plată și fără a lăsa vreun indiciu asupra identității lui.

În fața Catedralei Sfântul Francisc de Assissi am găsit frumoasa statuie de bronz a unei amerindience. Este Sfânta Kateri Tekakwitha, fiica unui șef Mohawk, prima sfântă amerindiană canonizata de biserica Catolică, care a trăit in secolul al XVII-lea.

O biserică în stilul arhitectural Pueblo mi-a atras atentia prin frumoasa statuie albastră a Sfintei Fecioare de Guadalupe, Patroana Mexicului și patroana Americii Latine. Piațeta în care se afla statuia și biserica Sanctuarul Sfintei Fecioare de Guadalupe dă călătorului strania senzație că a fost transportat, prin spațiu, în Mexic.

Deși nu este surprinsă în imagini, biserica San Miguel trebuie menționată, deoarece este cea mai vexhe biserică de pe teritoriul Statelor Unite, consturuită pe la 1600 de nativi mexicani Tlaxcala.

Mai Multe

More article