Poveşti de călătoriePoveşti în imaginiBiserica Sf. Mihail din Cluj Napoca

Biserica Sf. Mihail din Cluj Napoca

În mijlocul perimetrului format de clădirile fostei primării, a Băncii Naţionale, a Hotelului Continental şi de Palatul Bánffy se află Piata Unirii – centrul Clujului.

Biserica Sf Mihai, statuia lui Matei Corvin şi ruinele vechiului oraş sunt cele 3 elemente care alcătuiesc punctul zero al Clujului.

Biserica Sf Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.

Mareţie, grandoare, solemnitate – cam asta este senzaţia pe care o ai când intri pentru prima dată în biserică. Bolta, vitraliile şi sculpturile dau semeţie acestui edificiu, iar muzica.. muzica este divină.

Deşi, de cele mai multe ori se crează agitaţie din cauza turiştilor, biserica Sf Mihail este un loc numai bun pentru a fi tu cu tine însuţi, unde ideile creative şi soluţiile pe care le cauţi de atâta timp parcă prind curaj să iasă la suprafaţă.

Ansamblul monumental Matei Corvin, din laterala bisericii, este alcatuit din 5 statui reprezentându-l pe regele Matia (ecvestru) şi pe cei 4 generali. Grupul statuar reprezintă un simbol al Clujului şi un punct de întâlnire pentru majoritatea clujenilor. …“ne întâlnim la coada calului” …asta dacă aţi avut întâlniri programate în Cluj.

Biserica Sf Mihail Cluj
Biserica Sf Mihail Cluj

 

Mai Multe

More article