Poveşti de binePoveşti cu mâncarePofta pentru deserturile sănătoase

Pofta pentru deserturile sănătoase

La fiecare pas întâlnim o mulțime de deserturi care așteaptă să fie savurate. Deseori, chiar dacă respectăm o dietă, se întâmplă să gustăm puțin… sau un pic mai mult din aceste preparate care parcă ne ispitesc.

În ciuda tuturor zvonurilor, este normal să avem momente în care ne dorim să savurăm ceva dulce. Însă trebuie să știți că există o categorie de deserturi sănătoase, cu o valoare nutritivă semnificativă, care pot fi consumate fără probleme. Acestea nu doar că satisfac pofta de dulce, dar aduc si o serie de beneficii pentru organism:

  1. Sunt pline de nutrienți

Există numeroase motive pentru care simțim că trebuie să consumăm preparate dulci. De cele mai multe ori, în dietele bazate pe un aport redus de carbohidrați nu se ține cont că acești nutrienți sunt esențiali pentru organism. Deși majoritatea deserturilor nu sunt cea mai bună alegere în ceea ce privește cantitatea mare de glucide, există și categoria sănătoasă. În acestea vom putea găsi pe lângă carbohidrați buni și vitamine sau substanțe minerale.

  1. Ajută controlul greutății corporale

Pofta pentru deserturi este un factor care deseori pune capăt unei diete. Când o persoană adultă se oprește din a mânca dulciuri, se pot observa schimbări în bine pe termen scurt. Însă mai multe studii au arătat că acele persoane care respectă un regim alimentar în care consumă cantități mici de deserturi sănătoase, pofta pentru dulce va scădea semnificativ, iar astfel vor apărea rezultate pozitive pe termen lung.

  1. Aport de vitamine

Cu toții știm că este bine să consumăm fructe în fiecare zi. Acestea au o valoare nutritivă semnificativă și conțin foarte multe vitamine. Prin simplul fapt că adăugăm fructe proaspete într-un iaurt natural, creăm un desert sănătos care ne va satisface pofta de dulce pentru perioada următoare.

Așadar, există o mulțime de deserturi sănătoase care aduc o serie de beneficii dacă sunt consumate și ne vor face să ne simțim mai bine. Acestea sunt cele mai bune alegeri pentru a  respecta o dietă echilibrată. Chiar și ciocolata neagră poate fi considerată un desert benefic în alimentația noastă, însă va trebui să alegem un sortiment cu o concentrație mare de pudră de cacao. Lista acestor deserturi poate continua, important este să facem alegerile corecte și să avem o dietă echilibrată, fără excese.

Mai Multe

More article