Poveşti de binePoveşti cu mâncareOriunde în lume, dragostea trece prin stomac

Oriunde în lume, dragostea trece prin stomac

Ca în fiecare an, cu câteva zile înaintea datei de 14 februarie, rafturile magazinelor încep să se umple cu diferite sortimente de produse din ciocolată, deserturi sau bomboane menite să îndulcească această zi. În același timp, mesele restaurantelor încep să fie rezervate pentru cinele special pregătite pentru a sărbători iubirea. Deci, este cât se poate de evident că dragostea trece prin stomac.

Dar nu peste tot în lume e la fel, culturile și tradițiile diferă. Haideți să lăsăm pentru câteva minute trufele de ciocolată și căpșunele glazurate deoparte și să descoperim și alte mici obiceiuri de care se bucură, în special, papilele gustative.

În Germania este des întâlnită tradiția de a dărui doamnelor inimi mari din turtă dulce, frumos decorate. În centrul lor, la cerere, sunt scrise cu glazură chiar și mesaje de dragoste, iar unii domni își iau inima în dinți (la figurat, bineînțeles) și decorează ei înșiși turta dulce pentru persoana iubită.

În schimb, vecinii noști bulgari, pe data de 14 februarie sărbătoresc și ziua viței de vie sau a viticultorilor. De asemenea, este momentul în care încep lucrările în vie, o zi care semnifică și venirea primăverii. Viticultorii se vizitează între ei și degustă rezultatul muncii lor de peste an. În religia ortodoxă, Sfântul Trifon este considerat protectorul grădinilor și a livezilor, fiind cinstit în această zi nu numai de către bulgari, ci și în țara noastră.

Călătorim peste ocean și ne oprim în Japonia. Aici doamnele dăruiesc domnilor ciocolată, iar astfel își arată afecțiunea față de persoana iubită. Honmei choco sau ciocolata iubirii este făcută cadou în această zi, însă după o lună, bărbații sunt cei care vor înapoia cadoul doamnelor, dar de această dată va avea o valoare mult mai însemnată.

Mai mult decât atât, trebuie să îi amintesc și pe argentinienii care au o întreagă săptămână dedicată dulciurilor și iubirii. Pornind de la sloganul unei companii din anul 1989, regula: o bomboană pentru un sărut este respectată cu strictețe și în zilele de astăzi în prima săptămână din luna iulie.

Cadouri peste cadouri și o mulțime de comercianți care se bucură de încasările făcute în urma Valentine’s Day… Dacă vă numărați printre persoanele care nu petrec în această zi, trebuie să știți că în Coreea de Sud pe data de 14 aprilie a devenit o tradiției ca toți cei care nu au sărbătorit să se întâlnească la o porție de noodles cu sos de soia.

Așadar, fie că este vorba de o inimă mare din turtă dulce, un pahar cu vin degustat în vie sau mici praline de ciocolată oferite în stilul japonez, ziua îndrăgostiților poate fi sărbătorită în multe feluri și bineînțeles, în oricare perioadă a anului. Un lucru este sigur, oriunde în lume dragostea trece prin stomac, după cum știați deja.

Chiar dacă pregătirea cadoului perfect poate fi foarte dificilă și poate dura o veșnicie, probabil micile atenții care bucură papilele gustative vor fi mereu cele mai bune alegeri!

Mai Multe

More article