EvenimenteO viaţă de noapte altfel – Cluj Never Sleeps 2019

O viaţă de noapte altfel – Cluj Never Sleeps 2019

Weekend-ul acesta vom avea parte de cea mai scurtă noapte din an.

Cu alte cuvinte, suntem ȋn prag de solstiţiu de vară, evenimentul astronomic ce a fascinat multe civilizaţii de-a lungul istoriei. Cuvântul “solstiţiu” vine din latină şi ȋnseamnă “oprirea soarelui”. Ȋn Antichitate, acest eveniment era folosit de către oameni pentru a ȋntocmi un calendar şi a şti când şi cum să ȋşi cultive pământurile. Popoarele vechi făceau ritualuri pentru abundenţă, pentru a preamări Soarele şi pentru a-i mulţumi pentru zilele frumoase. La noi ȋn România, ziua solstiţiului de vară vine cu o semnificaţie mitologică, marcând perioada ielelor şi a Sânzienelor.

Ȋn zilele noastre, ȋnsă, celebrării celei mai lungi zile şi scurte nopţi din an i se dedică, şi ȋn acest an, mult aşteptatul eveniment Cluj Never Sleeps – pe bune, de vreo două săptămâni, numai la asta mă gândesc şi aud prin jurul meu. Chiar dacă nu avem componenta mistică specifică acestui eveniment, avem cu siguranţă parte de fel de fel de evenimente şi activităţi faine pregătite pentru noi.

Anul acesta, Cluj Never Sleeps ȋşi va da startul azi la ora 18:00 şi va continua până duminică, asigurându-ne astfel două zile şi două nopţi de activităţi şi evenimente ȋn diferite zone ale oraşului, după cum descriu chiar ei: “ȋn preajma solstițiului de vară, spațiile publice și neconvenționale sunt activate, iar arta, multiculturalitatea şi viața de noapte se contopesc într-un program inedit.”

Pe agenda noastră de ȋntâmplări şi aventură trebuie să trecem negreşit Midnight Snack-ul din inima oraşului de azi, de la 23:00, sau picnicul din Piaţa Unirii de mâine, de la 12:00 – de când mi-am dorit să stau pe iarbă, cu un pahar de vin, şi să mă uit ȋn zarea centrului? Să nu uităm să trecem şi pe la body painting, pe la standul de caricaturi şi portrete sau la atelierul de ceramică, să ne distrăm la Silent Party şi la After Party şi, ȋn general, să experimentăm viaţa de noapte a Clujului diferit.

Să ne asigurăm, deci, că bifăm experienţa ȋn caietul nostru cu amintiri, nu?

https://www.facebook.com/ClujNeverSleeps/videos/621857281623286/

Pentru mai multe detalii: Cluj Never Sleeps 

Sursa foto: Cluj Never Sleeps 

Mai Multe

More article