Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiO idee de milioane: povestea Căpitanului Bean

O idee de milioane: povestea Căpitanului Bean

Probabil aţi auzit cu toţii despre cafeaua celor de la Captain Bean. Nici n-aţi fi avut cum să nu auziţi, sunt peste tot prin oraş, dăruind cafele şi zâmbete tuturor oamenilor care sunt curioşi să afle ce este atât de special la ei.

Am fost curioasă să aflu mai multe despre ei, aşa că am fugit repede să îmi iau doza zilnică de cofeină şi să stau la o bârfă cu omul din spatele acestei poveşti – the Captain Bean.

Bogdan Pandea este un tânăr sincer şi ambiţios, care a avut o idee perfectă la timpul potrivit. Era în anul doi de facultate când s-a dus la Fabrica de Antreprenori, unde şi-a prezentat ideea. Nu era nouă, o văzuse la un tip din Bucureşti: cafea + bicicletă = ocazia de a le face oamenilor ziua mai bună.

Juriul a considerat-o ca fiind o idee genială, aşa că Bogdan a prins curaj şi a decis să transforme acest vis într-o realitate. S-a pregătit intens – un an şi şapte luni de zile a studiat mediul de afaceri, a învăţat cum să-şi creeze un concept şi să îl transpună aşa cum trebuie în realitate. Dar cel mai important, a citit şi experimentat pe rude, prieteni şi oricine s-ar fi abătut în calea lui, despre ce înseamnă o cafea bună.

Cel mai greu i-a fost probabil să se acomodeze cu un program care până atunci i-a fost străin. Însă a perseverat şi, înainte să îşi lanseze afacerea, a învăţat să se organizeze în aşa fel încât să îşi consume timpul cât mai eficient.

Cu ceva timp înainte de lansare, eu mă culcam la 10 seara şi mă trezeam dimineaţa în aşa fel încât să pot ajunge la timp la Central. Ştiam tot: la cât trebuie să pornesc de acasă, să ajung la bus şi cât dura până când ajungeam. Aşa se face că, atunci când Captain Bean s-a deschis pentru prima dată, eu eram pregătit să fac faţă dimineţilor. – Bogdan Pandea 

O idee începută printr-un puseu de energie s-a transformat şi a ajuns acum unul dintre cele mai cunoscute locuri din Cluj, fiind locul patru în topul cafelei clujene. Căpitanul îşi alege foarte bine soldaţii, toţi fiind pregătiţi să te servească oricând cu o doză de bună-dispoziţie. Despre modul în care îi alege, Bogdan spune că pur şi simplu ştie când cineva e pe stilul pe care şi-l doreşte. Iar cel mai important, spune el, este să aibă cei şapte ani de acasă.

Pur şi simplu mă uit în ochii lor şi ştiu. Îi citesc, să văd cum se comportă în preajma mea: dacă vorbesc deschis, sunt prietenoşi şi, foarte important, dacă se uită în ochii mei atunci când vorbesc. E foarte important, pentru că aşa cum se comportă cu mine se vor comporta şi cu clienţii. Noi suntem acolo să le facem dimineaţa mai bună. – Bogdan Pandea

Bogdan Pandea şi-a creat o adevărată familie alături de cei din detaşamentul Captain Bean. Pentru soldaţii săi, el este, pe lângă un şef bun – după cum o spun chiar ei – un adevărat prieten şi mentor. Le dă sfaturi, îi ajută şi nu îşi lasă niciodată uniforma în cui.

A învăţat multe în aceşti ani, iar acum nu ezită să împărtăşească şi altora din învăţăturile şi experienţa lui. Participă des ca speaker la diferite conferinţe şi niciodată nu ezită să întindă o mână de ajutor atunci când e vorba de visul cuiva. Iar cel mai important sfat pe care îl dă tinerilor e ca întotdeauna să îşi pună visurile pe hârtie, să îşi stabilească nişte obiective clare şi uşor de atins – să o ia pas cu pas în drumul spre succes.

Aceasta este povestea Căpitanului. Au fost trei la punctul de start, iar după doar trei ani au ajuns la numărul de 12 soldaţi – un număr care e în continuă creştere. Până acum au cinci puncte de lucru, iar de luni se va deschide cel mai nou dintre ele. Căpitanul vă aşteaptă la cafea şi în faţa magazinului Sora.

A! Şi, dacă nu ştiaţi, Bogdan va fi prezent şi la RIUF, unde puteţi câştiga o sesiune de mentorat cu el. Dacă sunteţi interesaţi, aflaţi mai multe aici.

Credit foto: Captain Bean, Unknown Imagination

Mai Multe

More article