Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiMircea Bravo – omul care face farse vieţii

Mircea Bravo – omul care face farse vieţii

Am cunoscut pe cineva ieri.

Cine e? Îl ştiţi foarte bine, e în mediul online de câţiva ani buni deja.

Ce face? Păi în principal îşi ilustrează ideile prin diferite filmuleţe, care vrei nu vrei se viralizează ca pâinea caldă.

Cum? Prin creativitate, viziune şi muuultă energie.

Ieri însă am cunoscut un om, nu un personaj, o etichetă sau cum vreţi voi să o numiţi. Povestea asta este despre omul pe care lumea îl ştie drept Mircea Bravo.

Hai să facem un mic exerciţiu de imaginaţie: sunteţi la un proces, în sala de judecată, nu contează cauza, iar în faţa voastră este pledoaria avocaţilor. Şi dintr-odată, avocatul care ia cuvântul este tocmai Mircea Bravo. Ceva nu se leagă, nu?

Tocmai aşa s-a simţit şi el atunci când a terminat Facultatea de Drept din Cluj. Şi-a dat seama pur şi simplu că sistemul juridic nu e pentru el.

Am mers la Drept pentru că la 19 ani nu ştiam exact ce vreau. Şi e şi normal, nimeni nu ar trebui să te pună să hotărăşti ce carieră vrei să urmezi la vârsta aia, pentru că, din punctul meu de vedere, nu prea poţi să îţi dai seama. – Mircea Bravo

Aşa că s-a decis să facă altceva. Iar rezultatul îl ştiţi foarte bine.

Despre începuturi, Mircea spune că de fapt totul a fost o joacă, la finalul anului 2013. Dar nu a ţinut mult, iar după ce a postat două-trei filmuleţe, s-a gândit că nu îl interesează neapărat online-ul. Primul filmuleţ care îl are în centrul atenţiei este cel de la Cupa Davis, când a intrat pe teren la matchpoint cu o pancartă în care îşi declara dragostea pentru părinţi.

Experimentam mult din punct de vedere psihologic, iar în perioada aceea eram foarte atras de ideea de a-ţi ieşi din zona de comfort. Mă gândeam cum aş putea să fac treaba asta mai puternică – aşa am ales Cupa Davis. Ştiam că ai mei se vor uita la matchpoint – şi m-am pregătit tocmai pentru acel moment. Înainte de a face o nebunie, există acel moment când îţi vin în minte toate chestiile negative care s-ar putea întâmpla: dacă mă ia poliţia? Dacă mă bate? Dacă mă împuşcă? Şi tocmai acel moment, plus faptul că o mare de oameni se uită la tine te face să mai treci un prag. Adrenalina este, după cum se ştie, cel mai puternic drog pentru un om. – Mircea Bravo

După un an, în 2014, s-a decis să se reîntoarcă în mediul online şi asta a fost. Nu a mai dat înapoi. A început să facă farse oamenilor pe stradă şi să posteze tot online. Şi încet-încet, lumea a început să rezoneze cu el şi a devenit din ce în ce mai cunoscut.

Aşa că s-a decis să treacă la următorul nivel, să pună oamenii în faţa camerelor, iar cu ajutorul umorului şi carismei să îi provoace să reacţioneze la diferite înţepături şi provocări. Filmuleţele lui strângeau din ce în ce mai multe vizualizări, iar Mircea Bravo devenea dintr-un om mic într-unul urmărit de sute de mii de oameni.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgnWKZWIMnk

Au fost doi oameni la început, el şi producătorul său, iar acum echipa a crescut la un număr de şase persoane. Ei sunt cei care, prin adevărate sesiuni de brainstorming, aruncă idei în stânga şi în dreapta până se creează sketch-urile pe care le aşteptăm cu toţii. Pentru că, de ceva vreme, focus-ul lui sunt tocmai aceste mici filmuleţe ce ilustrează conflicte şi întâmplări în cel mai amuzant mod cu putinţă.

E foarte important focus-ul, să te concentrezi pe ceva anume. Şi să crezi în acel ceva. Dacă nu faci asta, totul devine mai greu. – Mircea Bravo

Probabil ăsta ar fi sfatul pe care l-ar da tuturor. Atunci când vrei ceva, este necesar să faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a face acel lucru să se întâmple. Este foarte pasionat de tot ce înseamnă dezvoltare personală – cărţi, cursuri şi chiar cantonamente. I-ar plăcea să ajungă şi în Bhutan, la un astfel de curs.

Dar cel mai mult, îi place să viseze şi să facă orice să ajungă acolo unde îşi doreşte. Consideră că a-ţi vizualiza visurile este un lucru extrem de util atunci când încerci să construieşti ceva, de orice fel.

De exemplu, un vis de-al lui a fost să îl întâlnească pe Smiley… şi ca latura vestică a Pieţei Unirii să devină pietonală. Iar întâmplarea face că exact atunci când au început lucrările stradale, a reuşit să îl întâlnească şi pe Smiley, care i se pare care debordează de bună-dispoziţie şi energie.

Aşa sună povestea unui om simplu care a ales să viseze şi să muncească pentru a ajunge acolo unde şi-a dorit. Şi nu se va opri aici, cam asta mi-a dat de înţeles. În momentul în care începi să-ţi sedimentezi drumul către visurile tale, e greşit să te opreşti. E greşit să te întorci. Singura ta variantă e să mergi înainte.

În definitiv, ăsta ar trebui să fie un sfat pentru toţi.

Aaaaa… am uitat să vă zic… dacă vreţi să îl cunoaşteţi mai bine, să ştiţi că în curând veţi avea ocazia să-l citiţi. Nu pe el, ci o carte pe care o scrie. Vă spun doar atât: se va numi Abecedarul emoţiilor.

Pe Mircea îl găsiţi aici şi aici.

Surse: Youtube, Facebook

2 COMENTARII

Comments are closed.

Mai Multe

More article