Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiMimo Poetul – povestea din spatele machiajului

Mimo Poetul – povestea din spatele machiajului

Iubeşte tot ce te-nconjoară, fiinţă blândă a cerului,

Prin univers pluteşte, zboară, trăieşte spiritul misterului!

Au fost primele versuri pe care poetul mim al Clujului mi le-a adresat, atunci când l-am cunoscut. A durat ceva până să ajung să stau de vorbă cu el, pentru că, aşa cum bine ştiţi – mimii nu vorbesc.

Acest caz este, însă, mai aparte. Deşi nu se poate folosi în mod tradiţional de cuvinte, Mimo Poetul – căci ăsta îi este numele – a găsit o portiţă de a-şi transmite gândurile altfel: mici poezii, pe mici bucăţi de hârtie, pe care le adresează tuturor celor care au puţină răbdare să îl descopere.

Pe Mimo l-am cunoscut acum un an, în cadrul unui spectacol caritabil. I-am spus, la final, doar atât: felicitări – şi-apoi a plecat, lăsând în urmă doar versurile.

Uite că, după un an, l-am regăsit pe scena de la TEDxCluj. A fost exact ca un deja-vu: aceeaşi formulă, eu cu felicitările – el, cu versurile. Însă de data asta, am vrut să îi aflu povestea şi să v-o împărtăşesc, totodată şi vouă.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hdZD9oJYwmY

Mimo s-a născut din dorinţa unui om de a împărţi bucurie oamenilor. A început acum câţiva ani, când ieşea prin centrul Clujului, sau prin Parcul Central şi se rezuma la a distra oamenii doar prin gesturi şi mimică. După câtva timp, însă, a simţit nevoia să transmită şi mai mult decât atât. Aşadar, înarmat cu hârtie şi pix, a ieşit şi a început să dedice versuri oamenilor.

Viaţa i-a surâs, pentru că, după puţin timp, a atras din ce în ce mai multă atenţie şi a început să meargă la diverse evenimente. Un poet mim poate fi un foarte bun scriitor de mărturii în cadrul petrecerilor, iar un spectacol întreg stârneşte întotdeauna hohote de râs.

E o prezenţă fresh, de impact, care îţi va atrage în mod sigur atenţia. Poate fi acel element unic ce cu siguranţă trebuie să fie în cadrul unui eveniment, fie că vorbim de momente importante din viaţa unui om, de spectacole sau chiar emisiuni tv – a fost, recent, la un concurs cu şi despre umor, unde a reuşit să impresioneze juriul.

Mimo aşteaptă să vă cunoască şi pe voi. Îl veţi găsi probabil primăvara asta, prin parc sau pe oriunde zâmbeşte lumea.

Dacă totuşi nu aveţi răbdare şi vreţi să vă scrie şi vouă câteva versuri, îl găsiţi aici.

Până atunci însă, eu cred că, deşi poezia de la început îmi aparţine mie, ea se adresează, de fapt, tuturor. Aşadar, nu încetaţi să visaţi niciodată!

Surse: YouTube, Google, Shutter Up.

Mai Multe

More article