Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariNe pregătim pentru TEDxCluj 2017!

Ne pregătim pentru TEDxCluj 2017!

Abilitatea de a vedea dincolo de aparenţe, de a trece peste negativism, de a învăţa să treci dincolo de critică şi să lupţi pentru ceea ce îţi doreşti – pe scurt: ambiţie + dorinţă + nebunie + vizionarism se traduce anul acesta prin tema denumită Going Beyond.

Eu aş traduce simplu, TEDxCluj.

Eveniment a cărui întreagă desfăşurare are loc mâine, la Opera Maghiară. Locul unde vor veni speakeri atât din ţară, cât şi de dincolo de graniţe pentru a ne povesti o parte din întâmplările lor, cum se traduce nebunia pentru ei şi cum ambiţia şi vizionarismul i-au adus unde sunt acum.

Eu vă propun azi să facem o călătorie în spate prin vechile ediţii şi să urmărim câteva dintre cele mai bune momente de la TEDxCluj.

Dani Oţil – De ce îmi pun alarma dimineaţa?

Prezentatorul emisiunii Neatza ne-a povestit puţin despre lecţiile pe care le poţi învăţa de peste tot, dacă ştii să vezi şi să asculţi. Lucruri poţi învăţa de la persoane pe care le cunoşti, sau pe care le vezi pentru prima oară în viaţă, pentru că, aşa cum spune şi Dani – peste tot există mici traineri pentru tine.

Cristina Flutur – Să da, sau să nu?

Cristina Flutur este câştigătoarea premiului pentru cea mai bună actriţă în 2012, la Festivalul de la Cannes. Ea a venit la TEDxCluj ca să ne povestească despre nevoia de a te asculta pe tine, înainte de a-i asculta cu ceilalţi. Folosindu-se de întâmplări personale şi de mici anecdote, actriţa îndeamnă la încredere în forţe proprii şi la curajul de a risca, în pofida tuturor obstacolelor.

Răzvan Crişan – Ce ţi se întâmplă dacă nu “citeşti”?

E cititul un obicei care trebuie să ne definească personalitatea? De multe ori, în diferite medii ţi se pune întrebarea: când ai citit ultima oară? Iar dacă răspunsul e nefavorabil, atunci şi analiza celuilalt asupra persoanei tale va fi una extrem de critică: nu-ţi va da nicio şansă de reuşită în viaţă. Despre asta ne vorbeşte Răzvan Crişan, un vizionar în ale marketingului şi un om care a reuşit să treacă peste acest “handicap”, cum poate vor spune unii şi să creeze, prin intermediul ideilor, tot felul de proiecte şi concept inovative.

Daniela Drăghici – Femeile trebuie să stea la locul lor

Un discurs comic despre femei în societate. Nu feminism, nu misoginism, ci pur si simplu normalitate. Fapte, cu date concrete şi nu vorbe. Cam aşa s-ar putea descrie discursul Danielei Drăghici de la TEDx. Presărat cu mult umor, este în mod sigur un moment de urmărit cu atenţie.

Brad Banton – How to get over sh*t and be happy

Scriitorul American Brad Banton a vorbit la TEDxCluj despre cum e mai necesară sinceritatea decât politeţea atunci când vorbim de relaţii inter-umane. Fericirea vine atunci când nu laşi lucrurile mărunte să te deranjeze, iar secretul pentru a face asta este, în mare parte, abilitatea de a fi sincer.

Mai multe discuţii din cadrul TEDxCluj, dar nu numai, găsiţi aici.

 

 

Mai Multe

More article