Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariSenzații de Shopping: Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când mergi...

Senzații de Shopping: Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când mergi la cumpărături?

Corpul tău este într-o stare de euforie ( deoarece generează dopamină), te emoționezi și începi să cumperi mai multe decât ai nevoie ….Îți sună cunoscut?

„Femeile sunt îndrăgostite de reduceri din mai multe motive. Mecanismul mental le impulsionează să nu se gândească la cât de mult cheltuie ci la cât de mult economisesc cu reducerile. Când găsesc o oportunitate de discount și-o însușesc ca pe un triumf.” Mercedes Rodriguez, profesoară de marketing în modă la Universitatea Politehnică din Madrid.

Concluzia profesoarei Mercedes Rodriguez a fost că „ reducerile sunt o formă propice în a-și justifica, fără urmă de remușcări, dorința de a cumpăra pentru a-și satisface capriciile.”

Lăsând la o parte senzația de dependență de cumpărături, această activitate are și părțile ei pozitive….chiar multe credem noi.

  1. Îmbrăcând ceva nou ți se formează senzația că esti mult mai frumoasă, că aduci o schimbare în viața ta cotidiană și de ce nu, că te reinventezi. Aici apare creșterea stimei de sine.  Dacă la sesiunea de shopping se alătură și o prietenă care să întărească acea senzație, efectul este wow atunci când îmbraci acea piesă vestimentară.  
  2. Te ajută să îți centrezi atenția pe ceva care îți face plăcere, ba mai mult, te scoate din anumite stări negative în care, poate, te afli în acel moment din viața ta.
  3. Te stimulează încă dinainte să ieși din casă, odată cu începerea pregătirii pentru cumpărăturile care vor urma. Shoppingul are și beneficii fizice, deoarece generează o activitate mai alertă a corpului nostru, actvitate care este făcută cu o foarte mare plăcere. Deci avem un dublu de beneficii, atât fizice cât și psihice. 

 

Chiar dacă am enumerat doar beneficiile sesiunilor de cumpărături, ca fericirea să nu fie trecătoare și în momentul în care îți verifici portofelul să treacă, învață să achiziționezi haine responsabil. Aplică regula de aur a celor trei etape și Happy Shopping!

 

  • Planifică. Nu te lăsa dusă de val. De multe ori, euforia cumpărăturilor, este un prost sfătuitor. Dacă la finalul zilei, între o multime de pungi colorate, ceva ți se pare inutil, înseamnă că nu ai urmat planul întocmai. Trebuie să știi clar de ce ai nevoie și care sunt micile capricii care nu îți sunt neapărat necesare dar îți dorești mult să le ai.
  • Respectă bugetul stabilit. Trebuie să stabilești un buget clar….poate cu mici, dar mici scăpări. Un lucru este cert, hainele și accesoriile trebuie să ne facă viața mai frumoasă și pentru a le avea nu trebuie să renunțăm la alte lucruri importante. Așadar bugetul trebuie fixat pentru fiecare arie importantă.

  • Caută acea atașare emoțională. Da, pentru mulți poate suna ciudat, dar noi cunoastem acea senzație de a te regăși într-o bluză sau chiar de a te simți plină de iluzii și vise. Sunt haine și haine, însă majoritatea designerilor de modă creează pentru ca să formeze o conexiune între acea bucată de material și cumpărătorul ei.

„Desenăm un micro univers în fiecare dintre colecțiile noastre și vrem ca clienții nostri să se simtă o parte din el.” – Daniel Rabaneda, designer și profesor la Centrul Superior de Design de Modă din Madrid, Spania.

 

Mai Multe

More article