Felicitări, Tibi Uşeriu!

Forfotă mare, aseară, pe aeroportul din Cluj-Napoca. Zeci de oameni, presă, dar şi poetul mim al Clujului erau prezenţi acolo după miezul nopţii, pentru a-l întâmpina aşa cum se cuvine pe Tibi Uşeriu, cel care săptămâna trecută a câştigat pentru a doua oară la rând ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord.

Emoţii, oameni simpli, dar plini de pasiune şi de bucurie, aşteptau nerăbdători deschiderea porţilor. În momentul în care acest lucru s-a întâmplat şi Tibi a ieşit în întâmpinarea lor, ropote de aplauze ce au durat minute întregi au izbucnit.

Nu prea există cuvinte prin care să putem exprima exact ce simţea toată lumea în acel moment.

Este minunat cum un om simplu, cu o poveste grea de viaţă în spate, să persevereze într-atât încât să îşi împingă limitele la extrem şi să se autodepăşească. Existau multe căi pe care le putea parcurge. El a ales-o pe cea mai grea, dar care, la final, i-a adus cele mai mari satisfacţii.

E uşor nebunesc, ne gândim noi, să vrei să parcurgi un maraton în condiţii nefavorabile şi grele, dar e eroic în primul rând să vrei să o faci. Ce mi-a plăcut mie să văd în toată această perioadă este cum oamenii, fie că îl cunoşteau sau nu, îl susţineau şi îi trimiteau gânduri bune, ca Tibi să îşi poată duce misiunea la capăt.

Şi a reuşit. Şi-a devenit un erou al perseverării, al faptului că visurile se pot îndeplini oricând atât timp cât crezi în tine.

Pentru că, la urma urmei, pancarta lui Mimo Poetul exprimă exact ceea ce noi toţi ştim: Tibi Uşeriu, nu avem destule cuvinte să te felicităm!

https://www.facebook.com/FredDwee/videos/1517730964943941/

 

Te susţinem în continuare şi o vom face întotdeauna şi te rugăm, continuă să ridici numele şi conştiinţa românilor prin ceea ce faci!

Felicitări, Tibi Uşeriu!

 

Foto, video credit: Fred Dwe

Mai Multe

More article