Mălai cu lapte

La sfârșitul secolului XX, rețeta mălaiului cu lapte a fost foarte populară în rândul bunicilor. Majoritatea copiilor din Transilvania au crescut cu acest desert tradițional, ușor de realizat  și  gustos. În unele zone din țară, bunicile încă mai coc această prăjitură, sâmbată dimineață, împreună cu pâinea. Când vreți să faceți un pas înapoi în trecut sau vreți să încercați un dulce tradițional, mălaiul cu lapte este alegerea perfectă. Puteți să o serviți ca atare, presărată cu zahăr pudră, sau puteți lăsa creativitatea să aleagă între dulcețuri, smântână sau ciocolată topită. Deși metoda de preparare este simplă, textura sa fină, cremoasă va fi mereu apreciată.

Timp de preparare: 1,5 ore

Dificultate: ușoară

INGREDIENTE:

  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 linguriță sare
  • 150 g mălai
  • 250 g brânză proaspătă de vaci
  • 170 g smântână
  • 2 linguri rase de faină
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g zahăr

PREPARARE:

  1. Puneți la fiert laptele, împreună cu untul și sarea.
  2. Adăugați mălaiul și amestecați pe foc aproximativ 4 minute, apoi lăsați să se răcească.
  3. Într-un vas încăpător, omogenizați mălaiul preparat anterior împreună cu brânza, smântâna, făina, 3 galbenușuri și zahărul vanilat.
  4. Bateți cele 3 albușuri cu zahărul, apoi încorporați în amestecul preparat.
  5. Întindeți într-o tavă cu dimensiuni de aproximativ 15×30 cm și coaceți prăjitura 45 de minute la 180⁰C. Lăsați să se răcească complet înainte să o tăiați.

Spor la gătit!

Alexandru Szabo

Articolul precedentBagel cu poveste
Articolul următorPrăjitura Turmeric

Mai Multe

More article