Prăjitura Turmeric

Curcuma sau turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul și originară din India. În această țară, curcuma este utilizată de peste 4000 de ani, pentru proprietățile sale curative. În ayurveda (medicina tradițională indiană), turmericul este unul dintre cele mai importante și mai apreciate remedii. Are rol antioxidant, antiinflamator și anticancerigen.

Din rădăcina plantei Curcuma Longa este obținut condimentul, prin deshidratare și măcinare. Turmericul se utilizează în bucătăria indiană de secole, mai ales la prepararea orezului. În cazul nostru, acest condiment oferă prăjiturii o aromă intensă, ușor picantă, combinându-se perfect cu gustul dulce al ciocolatei albe. Mai mult decât atât, modul de prezentare al desertului, ușor nonconformist, cu siguranță va atrage toate privirile. Așadar, avem gust, textură și culoare, toate într-un singur borcan.

Timp de preparare: 1 oră

Dificultate: medie

Cantitate: 4 porții

INGREDIENTE  

  • 150g unt topit
  • 3 ouă
  • 130g zahăr
  • 150g făină
  • ½ linguriță sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50g ciocolată albă
  • 2 lingurițe rase de turmeric măcinat

PREPARARE

  1. Încălziți cuptorul la 180°C, împreună cu cele 4 borcane (fără capac) așezate pe o tavă.
  2. Mixați ouăle cu zahărul până își triplează volumul.
  3. Adăugați untul topit și amestecați, apoi făina, sarea și praful de copt.
  4. Împărțiți compoziția în două. În prima amestecați ciocolata albă topită, iar în a doua, turmericul.
  5. Scoateți cu grijă tava cu borcanele din cuptor, apoi umpleți-le intercalând cele două compoziții.
  6. Coaceți la 180°C timp de aproximativ 35 minute.

Savurați împreună cu cei dragi.

Alexandru Szabo

Mai Multe

More article