Poveşti de călătorieLUSH – dedicaţie pentru frumuseţea naturală

LUSH – dedicaţie pentru frumuseţea naturală

Pe străduţa principală din centrul micului orăşel ce mi-a fost gazdă pe parcursul vacanţei mele ȋn Anglia am descoperit unul dintre cele mai colorate magazine ȋn care am avut ocazia să intru până acum.

Un univers multicolor, frumos decorat, un compendiu de mirosuri care mai de care mai apetisante, unele chiar ameţitoare, personal extrem de amabil şi primitor, şi un loc dedicat unei frumuseţi naturale, cam aşa aş descrie eu magazinul Lush.

Lush este, prin definiţa lui, diferit de orice ȋnseamnă un magazin obişnuit de cosmetice. Şi este şi motivul pentru care atrage pe oricine, ȋncă de dinainte de a-i trece pragul. Ce e special la el nu e faptul că vinde produse cosmetice – câţi alţii nu o fac? – ci mai degrabă vinde modul ȋn care se obţin acele produse.

El creează produse naturale, handmade, făcute din fel de fel de amestecuri surprinzătoare. Mure, avocado, cafea, banane, căpşuni, iasomie… sunt doar câteva dintre ingredientele de bază din produsele lor. Ce e şi mai palpitant e faptul că totul este făcut ȋn aşa fel ȋncât să nu afecteze mediul. Magazinul are o politică strictă pentru a fi eco-friendly şi se declară ȋmpotriva testării pe animale – ceea ce, ȋn contextul modern, e extrem de cool. Singurul dezavantaj, deşi nu sunt sigură că e corect cum ȋl numesc, e faptul că majoritatea produselor trebuie folosite ȋn maximum o lună.

Lush oferă de toate: măşti de faţă sau de corp, creme, geluri de duş, parfumuri, săpunuri, balsam de buze.

Dar cel mai celebru produs al lor este probabil bath bomb-ul – o adevărată bombă pentru baie. Multe modele, multe culori, multe arome – cam asta vezi când priveşti raftul lung dedicat lor. Ce e sigur e faptul că este un lucru care probabil ar putea convinge pe oricine să renunţe la duş ȋn favoarea unei băi cu apă fierbinte, ȋnmiresmată de aroma eliberată de respectiva “bombă”.

Sunt multe lucruri care m-au impresionat la acest mic butic al frumuseţii. Auzisem laude despre el şi produsele lui ȋncă de când prietena mea se mutase ȋn Canterbury, acum trei ani, dar nu am avut ocazia să aflu mai multe.

Până acum. Când le-am trecut pragul şi m-a şi ȋntâmpinat o fată dornică să mă ajute să găsesc ceva ȋn tot acel curcubeu. Sau când mi-am dat seama că toată gama lor de parfumuri este construită ȋn aşa fel ȋncât unul dintre ele să ţi se adreseze sigur. Mai e momentul când, printr-o simplă vizită pe site-ul lor, mi-am dat seama cât de bine structurat e, ȋn aşa fel ȋncât tu să ştii exact ce cumperi.

Nu mă impresionează uşor cosmeticele, niciodată n-am avut prea multă răbdare cu ele.

Dar aici nu e vorba doar de produse de ȋnfrumuseţare. E vorba de cadru. E vorba de faptul că vrei să faci parte din acel multicolor. Sau vrei să laşi culoarea să vină la tine – e o chestiune de nuanţă.

Dacă aveţi drum prin Canterbury, vă recomand cu căldură să le treceţi pragul. Dacă nu, ȋi puteţi vizita şi ȋn mediul virtual, aici.

Mai Multe

More article