Poveşti de binePoveşti cu mâncareIdei apetisante servite papilelor

Idei apetisante servite papilelor

Zilele friguroase și nopțile lungi din sezonul rece ne fac să petrecem mai mult timp în casă, la căldură, un loc unde ne regăsim pe deplin în confort. Iar în cazul gurmanzilor – ați ghicit – confortul vine mâncând…

Însă uneori simțim nevoia de a găti ceva rapid, gustos, sățios, poate cu un pic mai multă grăsime în această perioadă și bineînțeles, fără prea multe vase murdare în final. Tocmai din aceste considerente voi pune pe tavă câteva idei de preparate sau gustări savuroase, ușor de realizat, perfecte pentru momentele în care vrem să ne satisfacem papilele sau să ne simțim sătui, dar fără a sta toată ziua în bucătărie (chiar dacă aici e locul unde ne simțim cel mai bine).

Astfel, putem să ne începem ziua cu o porție gustoasă de terci de ovăz sau porridge, cum obișnuim să îi mai spunem. Un mic dejun versatil care poate fi aromatizat cu o mulțime de fructe, cu gemurile preferate, pastă de alune, arahide sau se pot adăuga nuci, cocos și chiar semințe. Fulgii de ovăz pot fi fierți în apă, sucuri de fructe sau lapte, iar puțină miere în final este mereu binevenită.

La prânz, în schimb, ne putem delecta cu o tocană gătită lent în slowcooker. Vită, porc și mai ales vânat, toate se pretează pentru tipul de gătire lentă, la temperatură joasă. În acest timp, carnea devine extrem de fragedă și este cuprinsă de aromele tuturor ingredientelor care sunt folosite în rețetă. Mai mult decât atât, gătirea lentă este excelentă pentru carnea care provine din părțile anatomice mai puțin scumpe, iar astfel se pot face economii semnificative.

Poftă de un sandwich cald? Alegeți sortimentul de brânză preferat, puțin unt într-o tigaie încinsă, iar în câteva minute puteți avea în farfurie o gustare perfectă pentru zilele posomorâte. Fie că vorbim de un sandwich cu Gouda, Emmentaler, Brie sau Camembert, nu uitați că un pahar de vin roșu îl va acompania de minune.

Iar în cazul în care inspirația pare că nu-și face simțită prezența, aveți nevoie doar de un aluat foietaj (cumpărat, desigur). Se pot pregăti cu ușurință mini-pateuri cu cremă de brânză, cu sos de roșii, rulouri cu cârnăciori sau orice altceva vă face cu ochiul din frigider. În mai puțin de o oră mirosul de patiserie proaspăt coaptă va fi resimți peste tot, iar la o adică, cine nu apreciază o gustare caldă și ușor crocantă?

Și lista poate continua cu o mulțime de merinde savuroase. Fiecare dintre noi apreciază mai mult sau mai puțin unele mâncăruri, însă variante există. Cu ingrediente simple, un strop de creativitate și fără a petrece mult timp în bucătărie (cred că toată lumea și-a dorit măcar o dată acest lucru), povestea unui preparat din zona de confort poate prinde cu ușurință contur, iar astfel să ne satisfacă pe deplin poftele.

Mai Multe

More article