Other web storiesHoroscop pentru o zi de vineri, “treişpe”

Horoscop pentru o zi de vineri, “treişpe”

Astăzi cică e zi cu ghinion.

E vineri, treisprezece, o zi pe care superstiţia o descrie ca fiind ghinionistă şi plină de nenorociri – sau, cel puţin, aşa ne spune internetul, Hollywood-ul şi credinţele populare. Se pare chiar că originea superstiţiei legate de semnificaţia zilei de vineri, treisprezece, vine tocmai de la templieri, a căror majoritate a fost arestată, ȋmpreună cu Marele Maestru, ȋntr-o vineri, 13 octombrie 1307, din ordinul regelui Filip al Franţei.

Multe s-au mai spus despre acest tip de zi: că uneşte două elemente fatidice – numărul 13 şi ziua de vineri, că e o zi neagră, apocaliptică (după unele site-uri de cancan – mulţumesc bravului Internet pentru ce mi-e dat să văd zilnic) şi aşa mai departe. Cert este că această zi este un soi de „BauBau” – şi cade cel puţin o dată pe an şi de cel mult trei.

Că o fi adevărat sau nu, că sunteţi superstiţioşi sau nu, eu cred cu tărie că ceea ce contează cu adevărat este să fim pozitivi. Realişti, dar pozitivi, şi să ne umplem de veselie şi iubire ȋn jurul nostru. Şi să ne bucurăm de fiecare moment, dacă se poate şi cu o doză mai mare sau mai mică de umor.

Dar să curgă horoscopul, nu?

Horoscopul de azi e valabil pentru toate zodiile, căci licenţiată ȋn astrologie ȋncă nu sunt. Ideea de bază este să combatem teama de zi şi să ne bucurăm ȋn schimb de soare.

“Astrele” ne recomandă să ne bucurăm de ziua asta, să lăsăm din ȋncăpăţânare şi să ieşim să ne plimbăm.

Mâncaţi o ȋngheţată, staţi la o cafea sau un fresh pe o terasă şi bucuraţi-vă de zumzetele din jurul vostru, indiferent unde v-aţi afla. Ȋncărcaţi-vă cu energia soarelui şi simţiţi briza uşoară a vântului.

Mergeţi la film – cinematografele au o ofertă variată şi, ȋn plus, e un mod bun de a ȋncheia ziua de azi şi de a ȋncepe cu brio weekend-ul. Plănuiţi escapade scurte de weekend, care să vă scoată din agitaţia cotidiană.

Vizitaţi diferite locuri – România e plină de legende, mister, naturaleţe. România e frumoasă, dacă ştim să o privim. Priviţi partea plină a paharului.

Dacă e un lucru pe care l-am observant ȋn scurta mea experienţă de viaţă, e faptul că ne place teribil să ne plângem ȋn orice facem. Eu am decis să mă opresc şi ȋntotdeauna să mă bucur de moment, indiferent de plusuri sau de minusuri.

Lăsaţi politica ȋn momentele voastre de respiro – ea n-are ce să caute ȋn pauzele pe care vi le oferiţi. Lăsaţi problema banilor, ei sunt doar o scuză pentru o viaţă bună.

Viaţa bună vine din suflet şi din minte. Vine din energia voastră şi din modul ȋn care vă daţi voie să o simţiţi. Iar dacă vă opriţi din a vă simţi constrânşi de lucrurile materiale, lucrurile se vor schimba. Şi veţi simţi viaţa la un alt nivel.

Amintirile contează mai mult decât o maşină scumpă.

Şi nu uitaţi, ziua de vineri 13 o fi ȋn superstiţie o zi plină de ghinion – dar tu poţi să o transformi ȋntr-o zi norocoasă printr-un simplu gând.

Mai Multe

More article