Poveşti de călătoriePoveşti din New YorkFascinația luminilor de sărbători

Fascinația luminilor de sărbători

Astăzi m-am dus să o vizitez pe Shelby, molidul norvegian devenit pomul de Crăciun de la Rockefeller Center. Shelby este o frumusețe de copac, înalt de 21 de metri și în vârstă de 75 de ani. O mulțime de turiști și newyorkezi se învârteau încântați de maiestuosul copac în pofida orei destul de înaintate. Îmi place și mie spectacolul festiv, deși efemeritatea lui mă întristează, cumva: pe 7 ianuarie Shelby își va pierde podoabele și va deveni material de construcție donat organizației Habitat for Humanity.

Shelby, pomul de sarbatori de la Rockefeller Center

Shelby, împreună cu spectacolul de lumini și muzică oferit de magazinul Sacks Fifth Avenue sunt un magnet pentru cei care caută spiritul sărbătorilor între betoanele metropolei americane.

Mai puțin cunoscute turiștilor sunt luminile de sărbători din Brooklyn. Rezidenții din cartierul Dyker Heights se întrec în decorațiile de Crăciun, care sunt atâta de spectaculoase încât au devenit obiectiv turistic. Vorba unui prieten: de ce să mergi la Rockefeller Center să vezi doar un copac, când poți să vii în Brooklyn și să vezi un cartier întreg ca de poveste. Eu zic că are dreptate.

Ultimele postari ale lui Luminita Cuna (vezi toate)

Mai Multe

More article