Poveşti din ClujExperiențele culinare unice din timpul festivalului Untold

Experiențele culinare unice din timpul festivalului Untold

În acest an presărat cu incertitudini, UNTOLD i-a prins ușor pe nepusă masă pe participanții din segmentul gastronomic. În unele cazuri, anii întregi de experiență au fost un avantaj, iar în cazurile în care echipele încă se aflau la început de drum, lucrurile au fost puțin mai complicate.

În cele patru zile de festival mâncarea a fost dusă la un alt nivel, iar organizatorii au reușit să ne surprindă pozitiv și la acest capitol destul de important. Să fim realiști, cum am putea dansa și cânta toată noaptea pe stomacul gol? Ei bine, pentru a satisface toate poftele culinare, zonele dedicate din cadrul UNTOLD au pus la dispoziție o gamă largă de preparate special concepute pentru acest eveniment. Participanților le-a fost ușor să aleagă, însă ceea ce a fost puțin mai greu de aflat au fost poveștile din spatele oamenilor care au lucrat în aceste patru zile de festival ore în șir, iar dacă mă gândesc mai bine, pot spune că ei sunt adevărații eroi.

 

Spre exemplu, Tavernetta Truck este o mică afacere de familie lansată de curând. Anca Ardelean care împreună cu soțul și echipa lor au fost prezenți pentru prima dată la UNTOLD mi-a spus că rețetele italiene pentru pizzele pe care le pregătesc sunt cunoscute și apreciate în special de un grup restrâns de persoane din zona în care este amplasată rulota în timpul anului. Această ediție a festivalului a fost pentru ei un prilej să se facă cunoscuți. De asemenea, mi-a spus că prima și cea mai mare provocare cu care s-au confruntat a fost să reușească să se organizeze într-un timp atât de scurt. Au achiziționat un cuptor de capacitate mai mare și au început pregătirea aluatului înainte cu două săptămâni. De asemenea, a ținut să menționeze și cât de importantă este echipa din spate care trebuie să fie precum o familie.

De menționat este faptul că, în cazul deserturilor, clătitele au fost cele mai apreciate produse. Echipa La nu știu cine a pregătit cu aproximație 4000 de porții, iar tinerii au preferat combinația de căpșuni, înghețată și Nutella care, în meniul lor, poartă denumirea pictorului Nicolae Grigorescu.

Ceilalți producători care au delectat papilele gustative ale participanților au spus că, deși nu se așteptau, vânzările s-au ridicat la nivelul celor din ediția anului 2019 a festivalului UNTOLD. În opinia mea, acest lucru poate fi acea speranță de care avem nevoie și confirmarea că lucrurile înaintează în direcția bună.

Înainte să închei acest capitol și implicit călătoria culinară din cadrul festivalului UNTOLD am descoperit standul Distileriile Bran unde au putut fi degustate lichioruri și produse distilate unice în Transilvania. Profilurile aromatice complexe și experiențele senzoriale nemaiîntâlnite au fost motivele care i-au fermecat pe cei prezenți.

Pasiunea și puterea celor care au gătit pe tot parcursul festivalului trebuie apreciată, iar pentru ca magia să nu se piardă, organizatorii au pregătit pentru gurmanzi o mică surpriză. Experiența culinară rămâne aproape de inima clujenilor până anul viitor. În Parcul Central, va fi amenajat un spațiu unde mai multe camionete cu mâncare ne vor încânta papilele gustative în așteptarea următoarei ediții.

Mai Multe

More article