Other web storiesDilema nuntaşului: cât să cinstesc, frate?

Dilema nuntaşului: cât să cinstesc, frate?

Să ne imaginăm următorul scenariu: ajungi acasă, ruptă după facultate sau job şi ceea ce îţi doreşti cel mai mult este să te târăşti în pat, cu o cutie mare de îngheţată şi să te uiţi la serialul preferat. Şi zen-ul tău e întrerupt inevitabil de prietena ta care te sună să îţi dea vestea cea mare: se mărită! Yay!

Urmează apoi felicitările de rigoare şi zbenguielile tipice, condimentate cu uşoare ţipete – ale ei de exaltare, ale mele de disperare la gânduri despre viitor. S-a dus vacanţa mea în Caraibe, am de ajuns la o nuntă românească.

După ce îţi faci tot planul de bătaie, cât dai pe rochie, unde mergi la coafor, machiaj, pedichiură, manichiură şi aşa mai departe te gândeşti la sumă. Da… acea sumă! Cinstea aia de după tort, finalul apoteotic al unei nunţi – asta şi sarmalele, bineînţeles.

Şi cumva, ajungi în postura în care habar n-ai cât să dai. Acea #sumă e cumulul a mai mulţi factori: cât de apropiată e persoana care te-a invitat, de cât timp o cunoşti, dacă există vreun grad de rudenie, cât crezi că îţi permiţi, sub ce rol mergi ca invitat… pfoai, mă doare capul. Inevitabil ajungi să te raportezi şi la alţii, doamne fereşte-mă să pui tu 499,99 ron şi altcineva să pună 500 – lumea vorbeşte.

Din fericire însă, în disperarea mea am descoperit cea mai minunată creaţie a societăţii româneşti de secol #douăzecişiunu: un site care nu numai că îţi dă idei de cadouri, ci este atât de bine programat încât îţi calculează exact suma pe care tu ar trebui să o decartezi – totul în funcţie de acel cumul de factori care nu te lasă să dormi.

Aşa că nu mai aştepta, intră pe www.câtdau.ro şi scapă de toate dilemele existenţiale ale unui invitat la nuntă. Crede-mă, te scapă de presiunea #cinstei şi te lasă să te stresezi pentru lucrurile care te vor face să fii superbă într-o zi atât de importantă. Aparent, suma ideală  pentru mine ȋn contextul ăsta ar fi ȋntre 500 şi 700 de lei… hai că nu e chiar aşa de rău!

Ah! Am uitat să îţi spun… site-ul are ca bonus şi alte evenimente din viaţa unui om: botez, zile de naştere, cumetrie, majorat sau altele – mă rog, ei numesc ultima secţiune celebrări.

Aşa că nu mai fugi ca domnul Bravo de celebrat, înfruntă-l! Acum, ai cu ce!

https://www.youtube.com/watch?v=K_dLKQi7ICI

Mai Multe

More article