Other web storiesBullet Journal – planificare într-un mod creativ

Bullet Journal – planificare într-un mod creativ

O agendă, un pix și vă puteți crea propriul Bullet Journal.

Fiecărei sarcini îi atribuim cu o bulină. În momentul în care îndeplinim sarcina, bulina devine “X”. Dacă nu reușim să ne ducem la capăt planurile, amânăm sarcina cu semnul “>” și o reprogramam pentru o zi viitoare. Dacă programăm o întâlnire sau o sarcină, bulina devine “<”. Pe lângă acestea mai avem un mic cerculeț “o” pentru evenimente, și o linie “-“ pentru idei, notițe, lucruri pe care am vrea să le recitim cândva.

Bullet Journal te ajută să decizi ce este important și ce nu este prioritar. O sarcină pe care nu ai îndeplinit-o la timp, va trebui să o scrii iar și iar; în momentul în care te vei plictisi să o tot vezi în agenda ta, vei decide cât de importantă este: o îndeplineşti sau o ştergi. Simplu și eficient.

Mai multe informații despre sistemul Bullet Journal găsiți aici.

bullet journal

Bullet Journal este mai mult decât planificarea zilei de mâine, a listei de cumpărături, date de naștere. Este un jurnal personal, caiet de schițe și mâzgălituri. Îl poți folosi cum vrei, când vrei. Este un fel de caiet bun la toate – alături de “14:00 întâlnire” poți scrie “şeful iar a luat-o pe miriști- la următoarea abatere îi recomand un psiholog” și poți desena o față cârcotașă.
Regulile caietului tău le faci chiar tu.

 

Ce îmi place la Bullet Journal?

Diversitatea.
Oameni care nu lucrează într-un domeniu creativ sau care nu au nevoie de planificare zilnică sau mămici care au început prin a nota progresul bebelușilor, au ajuns să creeze adevărate albume prin caligrafie și culoare. Se pare că repetiția chiar este mama învățăturii!

Încurajarea.
Verificând ce fac alții pe pinterest sau pe instagram îți vin noi idei: o listă de cărți pe care vrei să le citeşti în următoarea perioadă, filme noi pe care trebuie NEAPĂRAT să le vezi, citate care se potrivesc cu starea ta, programul de somn.. orice!

Eu am început cu o agendă îmbulinată, planificând mai întâi luna, apoi fiecare săptămână în parte.

Cum m-a ajutat?

Datorită Bullet Journal îmi scriu zilnic meniul alimentar, îmi notez zilele în care fac mișcare, desenez și.. cel mai important este faptul că îmi plac mai mult X-uleţele decât migrările și astfel mă ambiționez să realizez tot ceea ce mi-am propus în fiecare zi. Aproape.

Simplu și cu suflet. Vă doresc să aveți super caiete!

Mai Multe

More article