Ştiu sigur că o să vă placă ideea mea…pentru că am descoperit o modalitate ingenioasă despre cum se poate separa repede, repede, gălbenuşul de albuş! Vă spun şi vouă un mic truc de care să vă folosiţi când timpul vă presează şi ciupercile îşi aşteaptă maioneza…
Pe lângă ouăle gata de sacrificat pentru maioneză , mai aveţi nevoie de două farfurii şi de o sticlă de plastic, un PET de 250 ml, gol şi fără dop (dacă aveţi o pipetă la fel de mare ca şi cea din imagine, cu atât mai bine…).
Spargeţi ouăle într-una din farfurii şi luaţi apoi PET-ul în mână, îl strângeţi puţin, cât să scoateţi o parte de aer din el, apropiaţi gura sticlei de gălbenuş şi slăbiţi strânsoarea, ca şi cum v-aţi juca cu o pipetă pe care o strângeţi cât să scoateţi/ absorbiţi gălbenuşul. Gălbenuşul absorbit în PET va fi apoi turnat pe farfuria goală.
Încercaţi să vedeţi cât este de simplu acest procedeu de separare a gălbenuşului de albuş. Şi când veţi gusta delicioasele ciuperci cu maioneză, amintiţi-vă că aţi învăţat acest truc de la noi…
Angel
- Mami, tu când mă cerţi, mă mai iubeşti? - 17 iun. 2015
- Prinți, prințese și dragoni în mijlocul Clujului - 2 iun. 2015
- Atunci când obişnuinţa ia locul iubirii - 1 iun. 2015